НОВИНИ ГРАД » Новини » «Украина благодарит» – международный проект стартовал в Варшаве

«Украина благодарит» – международный проект стартовал в Варшаве

«Украина благодарит» – международный проект стартовал в Варшаве
Читати grad.ua у  

Міжнародний проект «Україна дякує» стартував 28-го травня у рамках Міжнародного книжкового фестивалю у Варшаві. Організатори проекту насамперед хотіли подякувати полякам за їхню допомогу українцям у скрутну хвилину.

Соняшники, мальви, колосся, ялиця, маки і навіть Чорне море – у цих пряниках втілилися всі багатства України. Смачні вироби розклали у формі підкови, яку прийнято дарувати на удачу. А ще це буква U – Ukraine. Випікала усі 10 тисяч пряників одеситка Наталія Миколаївна Шумакова. Разом з інгредієнтами, шеф-кухар вкладала в солодощі все своє кохання. Тому пряники вийшли смачними та ароматними.

Захід був продуманий до дрібниць – від дизайну пряників до зовнішнього вигляду учасників команди та музичного супроводу.

Мелодію з історичної драми «Список Шиндлера» обрали невипадково. Це важкий, але пам'ятний для поляків твір – пояснюють свій задум організатори проекту.

На акції у Варшаві багато хто намагався заплатити за кулінарні вироби – згадують організатори. Але пряники можна роздавали безкоштовно: на знак подяки полякам за те, що вони сприйняли лихо України як своє власне.

Акцію «Україна дякує» підтримали багато жителів нашої країни. Люди об'єдналися, щоб подякувати польському народу за те, що у важкий час підставили своє плече українцям.

Оскільки Польща прийняла найбільше біженців з України та продовжує надавати допомогу мешканцям нашої країни, першу акцію провели у Варшаві. Натхненні підтримкою організатори планують продовжити проект і провести подібні заходи і в інших країнах, які сьогодні допомагають Україні.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: