НОВИНИ ГРАД » Новини » Вопрос о проведении ВНО – 2022 остается открытым

Вопрос о проведении ВНО – 2022 остается открытым

Вопрос о проведении ВНО – 2022 остается открытым
Читати grad.ua у  

С началом войны привычная жизнь украинцев сильно изменилась. В частности, коррективы придется внести и в учебный процесс. И главный вопрос – будет ли в этом году проводится ВНО – кореспондент ТРК «ГРАД» задал Анатолию Анисимову, директору Одесского регионального центра оценки качества образования.

Було позавчора засідання комітету ВР, але вони не прийшли до єдиної думки, тобто проект постанови кабінету міністрів тільки знаходиться в обговоренні. Комітет з питань освіти науки ВР теж виніс свої пропозиції. Вони працюють зараз з міністерством освіти і науки України, але остаточне рішення чи буде проходити ЗНО і вступне випробування в цьому році, або якщо вони будуть проходити то в якому форматі, поки що не існує. 

На данный момент провести ВНО готовы для выпускников одесских школ. В нашем регионе обстановка относительно спокойная. Однако ситуация может измениться.

Ми ще можемо працювати. В нас є така можливість. Принаймні харківський регіональний центр вже працювати не може, там однозначно не буде проводитися ЗНО і взагалі як буде проходити вступна компанія теж невідомо. Теж стосується київського регіонального центру, херсонського регіонального центру. Ті, що у нас на заході, тобто вінницький, івано-франківський і львівський центри, вони поки що працюють в звичайному режимі, але порядок проведення вступної компанії повинен бути однаковий для всіх. 

Пока вопрос о проведении внешнего независимого оценивания в Украине еще обсуждается в министерстве и в парламенте.

Буде визначено порядок його проведення, тобто зрозуміло, що воно буде проходити не в тому режимі, як воно завжди проводилося, будуть деякі зміни. Якщо воно буде проводитися, то ми і пробне ЗНО зрозуміло проведемо, тому що це потрібно дітям і перед основним ЗНО скоріше всього ми проведемо пробне. 

Выпускникам и их родителям остается ждать, какое решение примут депутаты Верховной рады.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: