НОВИНИ ГРАД » Новини » Вакцинация от коронавируса в одесских школах

Вакцинация от коронавируса в одесских школах

вакцинация в школах
Читати grad.ua у  

Учителя и другие сотрудники школ могут привиться прямо на рабочих местах.

Анна Лунёва, глава отдела охраны материнства и детства департамента здравоохранения Одесского городского совета:

За узгодженням з директорами шкіл, туди виїжджає бригада мобільна і вакцинує вчителів безпосередньо в школі. І складаються списки, кількість людей, які підлягають вакцинації для того, щоб це було зроблено в найкоротші терміни, в найкоротші строки для того, щоб діти могли навчатися в школі стаціонарно.

Карантинные ограничения для учебного процесса будут сохранены: классы должны быть привязаны к конкретным кабинетам, в школу каждый учащийся обязан приходить в маске, а передвижения по коридорам необходимо минимизировать. Кроме того, в теплую пору года рекомендуется проводить как можно больше занятий на открытом воздухе.

Ми маємо дуже хорошу погоду, і вона, вже початок осені, але тепло і можна дітей приймати до школи на вулиці, якщо можна які уроки організувати… проведення яких уроків можна організувати, щоб вони відбувалися саме на вулиці, то їх потрібно організувати та проводити так. 

Что же касается вакцинации детей, то на сегодняшний день разрешено её проводить только с 12 лет особым категориям.

Екатерина Гуриенко, врач-педиатр детской городской поликлиники №6:

Перше – це діти, які мають серйозні хронічні захворювання і потребують додаткової вакцинації. Друге – це діти, які виїжджають на спортивні змагання закордон. Третє – це діти, які виїжджають закордон на навчання. Наступна категорія – це діти, які виїжджають до батьків, якщо батьки живуть окремо. Або це діти, які перебували закордоном, їм була зроблена перша доза, і при поверненні в Україну вони мають отримати другу дозу.

Для детей разрешено использовать только вакцину компании Пфайзер.

Анна Лунёва, глава отдела охраны материнства и детства департамента здравоохранения Одесского городского совета:

Вакцинують дітей Пфайзером. Чому якраз саме цією вакциною? Тому що вона найбільше вивчена в світі, і рекомендація по щепленню дітей підліткового віку у інших країнах, вони є по відношенню до цієї вакцини, тобто світова спільнота рекомендує використовувати саме вакцину Пфайзер.

Врачи при этом отмечают, что безопасность учебного процесса – это вопрос коллективной ответственности, а потому родителям рекомендуется при любом недомогании ребенка оставить его дома и проконсультироваться с семейным врачом.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: