НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесским абитуриентам – важное о предстоящем ЗНО
Одесским абитуриентам – важное о предстоящем ЗНО
Читати grad.ua у  

Во вторник 21 мая тестированием по математике начнется основная сессия Внешнего независимого оценивания качества образования. В регионе откроются 55 пунктов тестирования, в том числе 29 – в Одессе.

Подробно о процедуре и правилах проведения сессии рассказал директор Одесского центра оценивания качества образования Анатолий Анисимов.

Вони повинні сьогодні напередодні ще раз зайти на свою персональну сторінку, подивитись, чи немає там змін у запрошенні, тобто,  адреса і таке інше. Якщо вже роздрукували запрошення,  все співпадає, його треба покласти до всіх інших документів. І подготувати документи заздалегідь – з вечора підготувати паспорт оригінал, сертифікат і запрошення.

Опаздывать на пункт тестирования нельзя ни в коем случае, – подчеркнул специалист.

Далі треба подивитися, як доїхати до пункта тестування, в деяких випадках місцеві адміністрації будуть робити підвезення. Це стосується тих, хто завершує навчання в 2019-му році і складає ДПА в вигляді ЗНО. Але може бути і таке, що самим треба буде добиратися, тому заздалегідь подивитися, як доїхати, щоб не спізнитись.

Вход на пункт тестирования начинается в 10.15 и заканчивается в 10.50.

О 10.51 вже зачиняються двері, і ніхто не зайде. А рівно об 11 годині починається сама процедура. Тому дуже важливо приїхати завчасно, принаймні не пізніше, ніж за півгодини до початку тестування, для того, щоб спокійно зайти. Бо ви повинні, по-перше, пройти контроль, фейс-контроль, паспорт показати, запрошення, сертифікат.

Далее участник тестирования должен найти свою фамилию в общих и аудиторных списках – рассказывает Анатолий Анисимов.

Далі ви повинні знайти себе – у вестібюлі будуть розвішані списки учасників ЗНО, занйти себе в списках і подивитись в яку адіторію вам треба. Знайти необхідну аудиторію – на дверях теж буде список, тобто ще раз передивитись і знайти себе і подивитися номер місця, на якому ви повинні сидіти.

В аудитории на отдельном столе следует оставить все личные вещи, в том числе электронные устройства и гаджеты. И по фамилии и инициалам найти свое место.

Далі знаходите своє місце, воно пронумеровано, повинно бути таким же як ви прочитали на вході в аудиторію і там же буде дублюватися. Тобто, наліпочка на столі указує і номер місця, і призвіще. Уважно подивиться. Бували випадки, коли призвища співпадали і ім’я або по-батькові різні. І не дивився, далі сідав, думав що це його місце. А потім з’ясовувалосьʼ що це місце іншої людини.

Если что-то будет мешать качественно выполнить работу, выпускник может подать апелляцию на процедуру проведения ВНО – рассказал наш собеседник.

Може інструктори розмовляли дуже громко, хоча це заборонено, може якийсь пристрій працював біля вікон, і ви не могли сконцентруватися, принаймні, якщо є ситуації, які заважають виконувати роботу, то виходячи з пункту тестування,  вам треба знайти або відповідального за пункт тестування, або уповноважену особу українського центру, в них є спеціальні бланки для подання апеляції, ви можете подати апеляцію на процедуру проведення, якщо ви не могли скористатись повноцінно тим часом, який був виділений.

Апелляцию можно подать и в случае сомнений в официальных результатах теста.

Коли ви отримаєте результати, якщо ваші результати, які ви самі підрахували, різко не співпадають з тими, які ви офіційно отримали на персональну сторінку, ви маєте право подати апеляцію на результат ЗНО. Апеляція подається до українського центру оцінювання якості освіти, надсилається поштою і вони розглядають вашу заяву.

Бланки ответов тестируемый сдает инструктору под роспись – подчеркнул  Анатолий Анисимов.

Робочий зошит ви забираєте з собою, бланки ви повинні здати, коли завершили і хочете виходити. Підходите до інструктора, здаєте бланки, розписуєтесь у протоколі, що здали і все, тоді можете бути вільні. Якщо ви вийшли з пункту тестування, прийшли додому, і у вас якісь є сумніви, що вам хтось заважав, то вже апеляцію на процедуру подати неможливо, вона пишеться тільки до виходу з пункту.

Результаты теста по математике 22 мая будут опубликованы на официальном сайте Украинского Центра.

Підрахувати свої результати дуже просто. На наступний день після тестування буде розміщено на сайті українського цетру правильні відповіді, трошки пізніше після засідання експертних комісій буде визначений пороговий бал, який буде визначати «склав – не склав»,  мінімальний бал, за яким ви маєте отримувати вже по 100-бальній шкалі свої результати. Після цього визначення буде опубліковано теж на сайті УЦОЯО шкала перерахунку, і ви можете для себе вже підрахувати ваші тестові бали і перевести їх у рейтингову шкалу.

Одно из главных правил – успеть вовремя перенести все ответы из рабочей тетради в бланки ответов, – говорит  Анатолий Анисимов.

Бувають випадки, коли ви в робочому зошиті виконали все, але не встигли перенести результати в бланк відповіді. Тож знайте – тільки бланк відповіді і перевіряється, якщо ви не встигли перенести результати, то і бал відповідно буде нижчий. Тобто, треба розраховувати час таким чином, щоб не тільки встигнути виконати всі завдання, а ще і акуратно уважно перенести всі відповіді в бланк, бо він здається, а робочий зошит можете забрати з собою на пам’ять.

Также в мае выпускники школ сдадут тесты по украинскому языку и литературе, иностранным языкам и физике. Тестирования по истории Украины, биологии, географии и химии состоятся в июне.

В вашей семье в этом году есть выпускник?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
+412

Схожі новини

Коментарі