НОВИНИ ГРАД » Новини » Лишь треть трудовых мигрантов из Украины могут расчитывать на пенсию

Лишь треть трудовых мигрантов из Украины могут расчитывать на пенсию

работа за рубежом
Читати grad.ua у  
Количество трудовых мигрантов с каждым днем возрастает – в связи с этим в правительстве Украины предупреждают, что для получения пенсий украинцам необходимо быть застрахованными в одной из стран. 

По официальным данным, в Польше находятся более миллиона трудовых мигрантов из Украины, и только 300 тысяч из них могут рассчитывать на польские пенсионные выплаты – именно столько украинцев совершают страховые взносы в польский аналог пенсионного фонда. Об этом ТРК «ГРАД» рассказал президент Всеукраинской ассоциации компаний по  международному трудоустройству Василий Воскобойник.

Відносно того, що потрібно робити українським трудовим  мігрантам, які бажають працювати за кордоном і бажають після того отримувати пенсію, то потрібно працевлаштовуватись легально, і відразу домовлятись із роботодавцем, щоб уся заробітна плата у повному обсязі перераховувалась на вашу банківську карту. Це додасть вам упевненості, тому що заробітна плата проходить офіційно і з неї сплачуються податки.
Если зарплата выплачивается наличными, то на 90% ‑ это обычное мошенничество, ‑ предупреждает наш собеседник. Эксперт советует людям, работающим за границей, заранее собрать все документы для получения пенсионных выплат
Якщо ви працюєте за кордоном, потрібно вже зараз брати документи, які підтверджують, що ви працювали, наприклад, у Польщі. Якщо за декілька років не зміниться політика Польщі, то людина зможе отримувати пенсію за той перід часу, який вона відпрацювала в Польщі. Але, всі потрібні зрозуміти, якщо людина працює в тій чи іншій країні, пенсія їй буде нараховуватись тільки після того, як людина досягне пенсійного віку в своїй країні. Це не раніше, як це буде пенсійний вік у Польщі. Якщо в Польщі буде пенсійний вік 60 років, а унас він буде 65, ви зможете отримувати доплату до своєї пенсії тілки при досягенні 65 років тут в Україні.
Если отчисления в пенсионный фонд производятся в течение 5 лет, то украинские заробитчане будут иметь право на пенсию и в Польше, и в Украине, ‑ говорит эксперт. 

Точная численность людей, работающих за границей, неизвестно. Однако только в первом квартале украинские «заробитчане» из Польши выслали домой свыше $920 млн. 
Є один цікавий показник того, чи збільшується чи зменшується кількість людей, які працюють за кордоном, і таким показником є кількість грошей, які надходять від трудових мігрантів. У 2017 році, за оцінками ЄБРР, було перераховано трудовими мігрантами 10 мільярдів доларів. Якщо в цьому році кількість грошей збільшиться, а по оцінкам експертів вона збільшиться на 10-15%, то можна буде казати, що трудова міграція збільшилася на відповідні 10-15%. Але, зараз казати, що трудова міграція збільшується, було б недоречно. 
По прогнозам Нацбанка, в этом году трудовые мигранты могут отправить в Украину 11,5 миллиардов долларов. Эти поступления положительно влияют на валютный рынок в стране. Но вместе с тем, трудовая миграция – явление негативное. Она исчезнет, когда стабилизируется экономическая ситуация в нашей стране – уверен  аналитик.
Саме головне для трудових мігрантів ‑ працювати виключно в легальних умовах, на основі трудових контрактів, і розуміти, що скільки б ви не працювали за кордоном, все рівно потрібно повертатись в Україну, економічна криза ‑ вона не назавжди, я впевнен, що в Україні все буде рано чи пізно змінюватись на краще, і Україні будуть потрібні робочі руки.
По приблизительным подсчетам специалистов, сегодня больше трех миллионов украинцев работают за рубежом на постоянной основе. Треть из них занимаются работой, которая не требует квалификации, и еще треть трудовых мигрантов работают не по своей специальности.
Вы когда-нибудь работали за границей?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
-11

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: