НОВИНИ ГРАД » Статті » Як вибрати і де купити потрібні елементи спорядження

Як вибрати і де купити потрібні елементи спорядження

Читати grad.ua у  

Спорядження для військового – це не просто необхідність, воно рятує йому життя. І тому так важливо вибирати максимально якісні вироби, неважливо, чи йшлося про плитоноски або кавери на каску.

Що потрібно знати про плитоноски

Важливою частиною військового спорядження сьогодні є вироби, призначені для носіння бронепліт. При виборі плитоносок, в першу чергу, слід звертати увагу на зносостійкість і міцність виробу, який не повинен порватися в самий невідповідний момент.
Важливо знати, що на відміну від бронежилета плитоноска не має ніякого вбудованого захисту, тобто є просто чохлом. Але все ж таки є маса характеристик, на які слід звертати увагу при виборі плитоносок:

  • щільність і надійність тканини - вони обов'язково повинні суворо перевірятися, оскільки порвана плитоноска не здатна виконувати свої функції;
  • зручність фурнітури та її якість;
  • наявність водовідштовхувального та NIR/IRR покриття;
  • сумісність із плитами необхідного формату;
  • ергономічний дизайн.

Обов'язковим моментом є можливість комбінувати плитоноску з іншими видами бронезахисту, щоб забезпечити максимально надійне рішення.

снаряжение для военных

Які додаткові функції плитоноски важливі

Добре, якщо вона додатково обладнана системою екстреного скидання, яка дозволяє з невеликим зусиллям і максимально швидко позбутися спорядження. Або демпфер із 3D сіткою, який дозволяє зменшити запобіжну травму. В ідеалі виробник повинен використовувати безшумні пряжки, адже іноді військовослужбовцю доводиться надягати плитоноску в умовах, коли його в жодному разі не повинні помітити.
Щодо кольору. його слід підбирати під свої потреби. Плитоноски бувають і чорні, але найчастіше використовують класичний український піксель.

Чохол на шолом: чому він необхідний і як його вибрати

Носити шолом без чохла може призвести до неприємних наслідків як мінімум тому, що металева поверхня блищить на сонці і робить військовослужбовця помітним. Але є й інші функції, які виконують чохли на шолом. Так, вони дозволяють зберегти основу у відмінному стані, оберігаючи її від пилу та від впливу інших зовнішніх факторів.
Що стосується того, з яких тканин шиють такі вироби, то найчастіше камуфляж, нейлон і водонепроникні матеріали. Завдяки різним кольорам виріб дуже легко інтегрувати в екіпірування.

На що звертати увагу при виборі чохла на шолом

Незважаючи на те, що ціна - це важливо, все ж таки вартість виробу не можна ставити в основу - найголовнішою характеристикою є міцність, оскільки експлуатуватися такий виріб буде в екстремальних умовах. Також слід звернути увагу і на наявність додаткового функціоналу, такого як кріплення для комунікаторів та маскувальних елементів. Є навіть чохли із кишенями.
Як система фіксації зазвичай використовуються велкролипучки, але вона може бути й іншою, краще уважно прочитати опис. І, звичайно, чохол обов'язково має бути сумісний з каскою конкретної моделі та розміру.

Де найкраще купувати спорядження для військових

Оптимальним вибором сьогодні є інтернет-магазин, оскільки він дозволяє уважно і без поспіху вивчити всі характеристики, щоб зробити усвідомлений вибір. Крім того, зазвичай у торгових точках, які працюють онлайн, пропонується ширший асортимент і плитоносок, і чохлів на шоломи.
Якщо мати справу з перевіреним інтернет-магазином, то можна бути спокійним за якість – вона не підведе у будь-яких умовах.




Схожі новини

Коментарі

  1. Пользователь Юрій Прохоров
    26 лютого 2024 17:10
    Користна стаття
    tacticalgear.ua/catalog/gear