НОВИНИ ГРАД » Статті » Кондиціонер – шлях до комфортного мікроклімату
Кондиционер – путь к комфортному микроклимату
Читати grad.ua у  

Кондиціонери стали незамінною кліматичною технікою, які застосовуються не лише у приватних будинках та квартирах, а й у офісах, комерційних та інших приміщеннях. Основне їхнє призначення полягає в охолодженні повітря, але сучасні моделі відрізняються широким функціоналом. Вони очищають та дезінфікують, осушують або зволожують повітря, а також мають функцію обігріву, тому використовуються навіть узимку. Важливо знати, що кліматична техніка відрізняється видами, технічними характеристиками та конструктивними особливостями, тому слід знати, на що звертати увагу, щоб не помилитися з вибором.

Основні критерії вибору

Різноманітність моделей кондиціонерів нерідко приводить покупців у глухий кут. Адже вони відрізняються як зовнішнім виглядом, так і внутрішньою начинкою. Якщо ухвалено рішення купити кондиціонер у м. Одеса, важливо розібратися з основними критеріями вибору. При покупці кліматичної техніки обов'язково потрібно визначитися з наступними моментами:

  1. Потужність. Це основний критерій при виборі кондиціонера. Щоб визначити оптимальний показник BTU (потужності) необхідно орієнтуватися на площу приміщення. Чим більша кімната, тим потужніша потрібна техніка. Якщо купити недостатню продуктивність модель, вона буде працювати на межі і швидко вийде з ладу, при виборі пристрою з великим запасом потужності доведеться нерозумно переплачувати.
  2. Енергоефективність. Так як кондиціонер відноситься до побутової техніки, яка працює цілодобово, варто вибирати модель з високою енергоефективністю. Це допоможе у майбутньому значно скоротити витрати на електроенергію. До того ж, економне споживання електроенергії допомагає піклуватися про навколишнє середовище.
  3. Бюджет. Визначтеся із сумою, яку ви готові витратити на покупку кондиціонера. Вартість кліматичної техніки залежить від низки факторів, у тому числі виду, бренду, потужності та інших характеристик, додаткових опцій. Під будь-який бюджет можна підібрати модель необхідних параметрів, якщо ретельно вивчити пропозиції ринку.

Визначтеся, які додаткові функції вам потрібні, а які не варто переплачувати. При покупці кондиціонера для спальної чи дитячої кімнати особливо важливо звертати увагу на рівень шуму. Корисною опцією в таких випадках може бути і «нічний режим», коли пристрій працює тихіше.

Как выбрать кондиционер

Види кондиціонерів – який вибрати

Важко сказати, який тип кондиціонера вибрати, оскільки кожен варіант має свої особливості та призначення, переваги та недоліки. До основних різновидів варто віднести:

  • Спліт-системи чи роздільні кондиціонери. Складаються із двох частин: внутрішнього блоку, встановленого всередині приміщення, та зовнішнього блоку, розміщеного зовні. До переваг можна віднести естетичність, низький рівень шуму та рівномірний розподіл прохолоди. Коштують такі кондиціонери недорого, але відрізняються складнішим монтажем. Різновидом спліт-систем є мульти-системи, які мають кілька внутрішніх блоків.
  • Віконні кондиціонери. Встановлюються у вікна та охолоджують повітря всередині приміщення. Вони підходять для охолодження невеликих та середніх приміщень. Вважаються найбюджетнішим варіантом, але поступаються естетичністю.
  • Касетні кондиціонери. Монтуються в стелю та забезпечують рівномірний розподіл прохолоди по всьому приміщенню. Вони часто використовують у комерційних приміщеннях з великими відкритими площами.
  • Канальні кондиціонери. Встановлюються в стелі і мають повітропроводи, що розподіляють прохолодне повітря по всьому приміщенню. Вони невидимі зовні і часто використовуються у зонах, де важливий зовнішній вигляд. Також їх застосування краще для комерційних приміщень.
  • Мобільні чи портативні кондиціонери. Це переносні пристрої, які можна переміщувати з кімнати до кімнати. Вони не вимагають встановлення та підходять для невеликих приміщень. Недорого коштують, але більш галасливі порівняно зі спліт-системами.

Вибір типу кондиціонера залежить від ваших потреб, бюджету, розміру приміщення та ваших уподобань щодо дизайну та встановлення.




Схожі новини

Коментарі