НОВИНИ ГРАД » Статті » Секрети професійної кухні: найпопулярніші спеції та приправи
Секреты профессиональной кухни: самые популярные специи и приправы
Читати grad.ua у  

Чому їжа в хороших ресторанах така смачна? Тому що на професійній кухні немає дрібниць: перед запуском нового меню його багаторазово тестують, а до складу страв додають лише якісні інгредієнти. Фінальний штрих - натуральні приправи та прянощі. Саме вони роблять їжу по-справжньому смачною та ароматною. У цій статті розповідаємо про найзатребуваніших. Якщо ви постійно годуєте багато людей, дуже доречними будуть спеції опт. Вигідно купувати одразу велику вагу, від 500 г.

Топ-5 спецій, необхідних на кухні

Професійні кухарі додають прянощі, приправи та спеції до перших страв, м'яса, риби, гарнірів, напоїв, десертів.

Мелений імбир

Висушений та подрібнений корінь імбиру популярний у багатьох національних кухнях. Це інгредієнт овочевих супів, страв із м'яса та риби, кисло-солодких соусів, зігрівальних напоїв, випічки. Гострий, трохи солодкуватий смак збуджує апетит. Він добре поєднується з куркумою, часником, коріандром, гвоздикою, запашним перцем, корицею. Також імбир використовують для приготування каррі суміші.

Якісну пряність постачають з Індії та пакують у пакети з зип-застібкою, щоб максимально зберегти аромат та смак.

Копчена паприка

Незамінний інгредієнт середземноморської, азіатської та американської кухні чудово відтінює смак м'яса, морепродуктів, бобів, овочевих страв. Легкий димний аромат додасть пікантності стейкам, паельє, томатним супам, лобіо, рису та картоплі, маринадам.

Смачну копчену паприку постачають із Іспанії, для зручності зберігання використовують зип-пакети.

Молотая корица

Мелена кориця

Солодкувато-терпкий аромат і смак з гіркуватістю - ідеальне доповнення для випічки, варення, солодкої каші, чаю або кави, міцного напою, а також безлічі соусів до м'яса. Прянощі добре розкривається в тандемі з ваніллю, запашним перцем, бадьяном, перцем чилі або мускатним горіхом.

Корицю постачають із Індонезії. У герметично закритій упаковці прянощі зберігаються до 24 місяців.

Молота куркума

Куркума цінується не лише завдяки яскравому пряному аромату, рослину наділяють цілющими властивостями. У кулінарії пряність використовують для приготування супів-пюре, соусів, м'яса, морепродуктів. Кулінари часто змішують куркуму з паприкою, куміном, коріандром, а також використовують як натуральний барвник.

Якісну спецію постачає Індія.

Італійські трави

Суміш базиліка, лемонграсу, орегано, чебрецю, гранульованого часнику та сушеної цибулі-порею, коріандру, листя кафір-лайма покращує смакові якості багатьох страв. Серед них паста, піца, лазіння, соуси та маринади, закуски.

Зберігати її потрібно так само, як і вже згадані прянощі — в пакеті, що герметично закривається.




Схожі новини

Коментарі