НОВИНИ ГРАД » Статті » Настінні газові котли та їх особливості
Настенные газовые котлы и их особенности
Читати grad.ua у  

У сучасному житті питання оптимізації опалювальних систем у будинках є дуже важливим та актуальним. Це пов'язано з тим, що індивідуальні опалювальні системи зручніші та практичніші. Крім того, вони дозволяють індивідуально підійти до обігріву приміщення, що позитивно відрізняє їх від централізованого опалення.

Газові котли тривалий час не втрачають своєї популярності, що більшою мірою пов'язано зі зручністю експлуатації, а також прийнятною вартістю пристрою. Купити настінний газовий котел можна різної потужності, розмірів, функціоналу, залежно від потреб та побажань. Великий асортимент опалювальних котлів дозволяє вибрати оптимальну модель за співвідношенням ціна-якість.

Які бувають настінні газові котли?

  1. Залежно від різновиду забезпечення тяги: з природною тягою (не залежать від електрики, можуть встановлюватися виключно у приватних будинках за наявності димоходу) та з примусовою тягою (залежать від електрики, з камерою згоряння закритого типу та вентиляцією, можуть встановлюватись у квартирах та будинках) .
  2. Залежно від класифікації теплогенератора: конвекційні (вироблення енергії відбувається у процесі спалювання газу, ККД 91-93%) та конденсаційні (вироблення енергії у процесі спалювання газу та конденсації пари води, ККД до 100%).
  3. Залежно від типу розпалювання: з електророзпалюванням (автоматичне включення та вимкнення пальників, залежать від електроенергії, економічна витрата газу) та п'єзорозпалюванням (ручний запуск пальника, незалежні від електроенергії, менш економічна витрата газу).
  4. Залежно від функціональних можливостей бувають котли одноконтурні газові (з одним теплообмінником для обігріву приміщень) і двоконтурні (з двома теплообмінниками для обігріву приміщення та нагрівання води).
  5. Залежно від матеріалу теплообмінника: зі сталевим теплообмінником (компактні, доступні, недовговічні), з мідним теплообмінником (легкі, довговічні, дорожчі) та з чавунним теплообмінником (довговічні, важкі, менш практичні).
  6. Залежно від конструкції пальників: одноступінчасті пальники (без регулювання потужності котла), ступінчасті пальники (наявність кількох рівнів потужності пристрою) та модуляційні пальники (наявність плавного регулювання потужності пристрою).

Настенный газовый котел - схема устройства

Переваги газових казанів

Актуальність та поширеність газових настінних котлів обумовлена ​​їх перевагами, головним з яких є ККД, що перевищує 90%. Завдяки високому рівню потужності за допомогою такого пристрою можна обігріти великі приміщення.

Компактні розміри дозволяють зручно розмістити котел у різних приміщеннях. Низький рівень шуму дозволяє встановлювати пристрої не тільки у підсобних, а й у житлових кімнатах.

Наявність моделей різної комплектації дозволяє вибрати обладнання для житлових приміщень, виробництв та іншого. Незалежність від електроенергії підвищує практичність та комфорт.

Газові котли безпечні у використанні та відрізняються довговічністю. Експлуатаційний термін обладнання – до 50 років.

Таким чином газовий котел – це сучасне рішення для обігріву приміщень. Обладнання характеризується безліччю переваг і дозволяє заощадити на опаленні/нагріві води.




Схожі новини

Коментарі