НОВИНИ ГРАД » Статті » Найкращі ВНЗ Словаччини

Найкращі ВНЗ Словаччини

Читати grad.ua у  

Не складно здогадатися, чому Словацькі університети набирають дедалі більшої популарності в Європі, загалом, і серед українців, зокрема. Звичайно ж, головною причиною цього є бозоплатна форма навчання в кожному державному вищому навчальному закладі. Ви можете вступити до Економічного університету Братислави або Університету Павла Йозефа Шафарика, не заплативши при цьому жодного центу.

Варто також зазначити, що більшість вишів Словаччини, так чи інакше, були визнані у міжнародному співтоваристві та часто входили до рейтингів найкращих університетів Європи. Тож давайте розберемося, які університети Словаччини найбільше варті вашої уваги.

Лучшие Вузы Словакии

Економічний Університет у Братиславі

Видатний вуз, який уже понад вісімдесят років готує спеціалістів у економічній сфері. Він складається з семи факультетів, де навчаються 15 000 студентів і кожен з них готовий похвалитися власними успіхами та відомими випускниками. Крім економічної, там також можна отримати спецальності з міжнародних відносин і прикладних мов. На багатьох із факультетів кількість магістерських програм перевищує кількість бакалаврських. Тому це чудова нагода для тих, хто вже має ступінь бакалавра поглибити свої знання.

Прешовський Університет

Прешовський університет став самостійним вищим навчальним закладом у 1996 році за короткий термін зміг досягти високих показників якості освіти через те, що він мав фундамент з викладачкою та адміністративної когорти, коли університет ще був частиною Університету Павла Йозефа Шафарика. Університет зараз складається з одинадцяти факультетів, де студенти освоюють професії релігійні, педогогічні, медичні, спортивні, кульурні тощо.

Університет Павла Йозефа Шафаріка

Це один із найстаріших університетів Словаччини. Можна сказати, що він розвивався разом із змією європейською наукою ще з часів 17 століття. Вікові традиції разом із сучасними освітніми тенденціями виводять університет на перші місця рейтингів не лише в самій словачії, а й серед Європейських країн. Наразі у п'яти факультетах (факультети природничих наук, юридичний, державного управління, філософський та школа медицини) цього університету проходять навчання 9 000 студентів.

Лучшие Вузы Словакии

Висновок

Важливо, що ми не розставляли університети за рейтингом. Це лише найпопулярніші, прогресивніші та якісні вузи. Але ті, що представлені тут, найбільше користуються попитом серед українських студентів.




Схожі новини

Коментарі