НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеських вишах продовжується вступна кампанія
Вступна кампанія в Одеських вишах продовжується
Читати grad.ua у  

Вступна кампанія для перших курсів - на стадії завершення. Цього року у зв'язку з воєнною обстановкою вона зазнала низки змін. Зокрема, були передбачені пільги для абітурієнтів із тимчасово окупованих та особливо небезпечних територій. І сьогодні накази про зарахування до бюджету вже сформовано. Щодо контрактників, для них терміни інші, – розповідає голова Ради ректорів ВНЗ Одеського регіону Сергій Степаненко.

Очно вийти на навчання першокурсники, як і школярі, зможуть лише за наявності у навчальному закладі обладнаних укриттів.

Поки що лише 4 університети в Одесі працюють у очному режимі – за інформацією обласної адміністрації. Але решта вишів продовжують облаштовувати укриття, щоб знову приймати студентів. Можливість навчатися офлайн особливо важлива для першокурсників, наголошує Сергій Степаненко.

Зазначимо, цього навчального року до одеських вишів заяви на вступ подали близько тридцяти тисяч абітурієнтів – удвічі менше, ніж минулого року. Щодо магістратури, ця вступна компанія також ще триває – її буде завершено наприкінці вересня.


Схожі новини

Коментарі