НОВИНИ ГРАД » Статті » Як вибрати електросамокат

Як вибрати електросамокат

Читати grad.ua у  

У статті розповідаємо, як вибрати електросамокат для дорослої дитини. Також ви дізнаєтеся, які характеристики необхідно враховувати при виборі, щоб купити потужну та довговічну модель.

Как выбрать электросамокат

Конструкція електросамокату

За типом рами бувають складні та цілісні електросамокати. Перші – легше та їх зручніше зберігати у квартирі чи невеликому будинку. Самокати з цільною рамою вважаються більш надійними та підходять для дорослих.

Дека (підніжка) має бути достатньою ширини для стійкого катання. Поверхня деки покривають матеріалом для ковзання для безпечного катання в будь-яку погоду.

Якщо вибираєте модель для підлітка або дитини, краще віддати перевагу полегшеним електросамокатам вагою до 14 кг. Тяжкіші моделі вагою від 15 кг підійдуть для дорослих.

Також рекомендуємо звернути увагу на моделі з телескопічною стерновою стійкою. Таку стійку можна встановити на необхідну висоту для зручної їзди. Деякі моделі додатково обладнані сидінням, що дозволяє комфортно їздити на довгі дистанції сидячого становища.

Потужність та швидкість

Для дитини достатньо електросамокату потужністю 250 Вт. Такий варіант розвиватиме швидкість до 15 км на годину. Цього достатньо для прогулянок та захоплюючого катання. Для їзди зі швидкістю до 30 км/год краще вибрати модель потужністю від 500 Вт. Такі варіанти вважаються міськими та підійдуть для дорослого вагою до 90 кг. Для любителів швидкісної їзди необхідні моделі потужністю 1000 Вт та більше.

Колеса

Діаметр коліс залежить від покриття, яким збираєтеся їздити. Для рівного дорожнього покриття (парку, асфальтованих доріг) можна брати модель із колесами 7 дюймів. Для катання по бездоріжжю та змішаному покриттю – 10-12 дюймів. Варто враховувати, що чим більший розмір коліс, тим дорожній просвіт буде більшим.

Також зверніть увагу на матеріал коліс. Литі шини довговічніші, у надувних є ризик пробиття шини, але вони забезпечують м'який хід.

Запас хода

Этот показатель указывает на расстояние, которое на одном заряде может преодолеть электросамокат. Детские модели имеют запас хода до 20 км, а взрослые – до 90 км. Для катания в небольшом населенном пункте или для прогулок по парку можно выбирать модели с запасом хода до 30 км. А если вы живете в большом городе или планируете ездить на самокате на работу или учебу, то выбирайте вариант с увеличенным запасом хода.

Аккумулятор и зарядка

Чем больше емкость аккумулятора, тем длиннее расстояние электросамокат сможет проехать на одном заряде. Также есть варианты со съемными батареями. Покупателям предлагаются варианты с такой емкостью аккумулятора:

  • 200-600 Вт;
  • 600-1000 Вт;
  • 1500 Вт и более.

Время восстановления заряда может достигать 10 часов. При выборе электросамоката этот параметр также стоит уточнить у продавца.

Крім основних критеріїв, зверніть увагу на додаткові особливості самокату (фари, дисплей, Bluetooth).

Джерело: Блог інтернет-магазину STYLUS.




Схожі новини

Коментарі