НОВИНИ ГРАД » Статті » Як купити Біткоїн з карти безпечно за 15 хвилин: робота з фіатом при покупці ВТС
Как купить Биткоин с карты безопасно за 15 минут: работа с фиатом при покупке ВТС
Читати grad.ua у  

Купівля цифрових монет за фіатні гроші – класична операція, яку проводить біржа криптовалют. Придбання Біткоїна за фіат надає користувачеві низку переваг, серед яких основні: дотримання конфіденційності, ризик проведення шахрайських операцій зводиться до мінімуму (при роботі з проведеними ресурсами). Також відзначається висока швидкість виконання операції. Для покупки можна використовувати банківську картку чи платіжну систему, з якою працюватиме безпосередньо ваша біржа.

Де і як купити Біткоїн за гривні?

Щоб купити Біткоїн за гривні, достатньо вибрати один із трьох способів, поданих нижче:

  1. Р2Р-платформи (однорангові біржі). Такі ресурси більше схожі на маркетплейс, де залишають свої пропозиції як продавці, так і покупці. Необхідно лише вибрати оптимальну пропозицію за кількістю крипт і цін або створити своє власне оголошення на комфортних для вас умовах.
  2. На торговій платформі. Біржі криптовалют із виведенням на карту та зарахуванням через карту – простий та зручний варіант, який дає можливість відразу працювати з придбаними монетами. Найбільша європейська біржа WhiteBIT не знімає комісію за купівлю криптовалюти за гривню, що є додатковою перевагою.
  3. Через онлайн-обмінники. У такому разі потрібно створити апаратний гаманець для Біткоін та інших монет, щоб у процесі купівлі криптоактиви зарахувалися безпосередньо на нього.

Якщо ви хочете відразу працювати з ВТС, торгувати ним або відправити частину до стейкінгу, то краще вибрати криптобіржу. Під час реєстрації та верифікації даних ви отримаєте доступ до широкого спектру інструментів.

Біржі криптовалют із висновком на карту: умови, яким мають відповідати торгові платформи

Якщо ви збираєтеся проводити транзакцію Біткоїн/гривня на біржі, то спочатку необхідно визначити характеристики, яким має відповідати торговий майданчик. Основні серед них:

  • Високий рейтинг та довіра користувачів.
  • Високий обсяг торгів та великий вибір торгових пар.
  • Можливість провести розрахунок у зручній для вас валюті: гривня, долар, євро.
  • Синхронізація з платіжними системами/банківськими картками. Додатковим плюсом стане відсутність комісії за роботу із конкретним банком.
  • Простота інтерфейсу, щоб розібратися, як купити криптовалюту за фіат буквально за кілька секунд.
  • Низькі передбачувані комісії та інші збори.
  • Оптимальний курс Вартість монети на кожній біржі може відрізнятись, оскільки вона залежить від ціни останньої проведеної транзакції. Тому котирування змінюються у режимі реального часу.

Ключовою характеристикою стане прозорість співпраці із клієнтом. Якщо передбачається комісія, вона обов'язково має бути зазначена чи врахована у суму перед оплатою. Щоб підібрати потрібну біржу, перегляньте рейтинги і зверніть увагу на ті сервіси, які безпосередньо співпрацюють з банками.

Переваги та недоліки купівлі криптовалюти за фіат

Визначившись з тим, як купити крипту за фіат, потрібно розглядати плюси та мінуси, з якими ви зіткнетеся у процесі. Переваги роботи з фіатними грошима під час придбання цифрових активів:

  • Зручність при використанні банківської картки. Вам не потрібно проводити тривалу процедуру верифікації.
  • Висока швидкість, тому процедура триває кілька секунд. Якщо ви працюєте безпосередньо з банківським переказом, то потрібно пройти процедуру підтвердження особистості, але зараз це можна зробити онлайн безпосередньо через мобільний додаток біржі.
  • Відсутність комісій під час оплати через банк-партнер.

Недоліки, характерні для обраного варіанту купівлі:

  • Встановлені ліміти у сумі угоди, що визначаються банком. Оптимальний варіант – заздалегідь ознайомитись як з банківськими лімітами, так і з тими обмеженнями, які встановлюються безпосередньо торговими платформами.

Автоматизація представленого методу покупки дає змогу провести транзакцію швидко та без фінансових втрат. Якщо ви купуєте цифрові монети за євро або долар, враховуйте курсову різницю та можливу подвійну конвертацію.

Фіат при покупці ВТС: за чи проти?

Якщо для придбання ви обираєте криптобіржу WhiteBIT та розрахунок карткою або банківський переказ, то однозначно «Так». Такий варіант - зрозумілий для вас і при цьому швидкий для системи. Купувати монети за готівку не рекомендують. По-перше, це небезпечно, а по-друге, курс коригується буквально кожної секунди, тому у вас є шанс придбати криптоактиви за невигідними цінами.

У разі вибору відповідного варіанту проведення оплати уважно ознайомтеся з умовами, лімітами та комісіями у разі їх наявності.




Схожі новини

Коментарі