НОВИНИ ГРАД » Статті » Особливості передніх гальмівних колодок

Особливості передніх гальмівних колодок

Читати grad.ua у  

Від стану та правильного підбору гальмівних колодок залежить керованість автомобіля та безпека на дорозі. Існує три різновиди: робочий, стоянковий та аварійний. Два останні не можуть стати повноцінною заміною основному, але необхідні в експлуатації.


Особенности передних тормозных колодок

Нюанси передніх гальмівних колодок

Найчастіше зустрічаються передньопривідні машини, в яких гальмівні колодки передні приймають на себе основне навантаження. Сюди встановлюють потужніші і довговічніші дискові модифікації, а на задню частину - додаткові барабанні. Перші стійкіші до навантажень і можуть опрацювати до 100 тисяч км, другі на третину менше. Якщо задній привід, то установка відбувається навпаки.

Дискові моделі забезпечують щільне прилягання і завдяки відкритій конструкції самостійно позбавляються пилу та металевих частинок у процесі тертя. Барабанні мають захисний корпус, який прикриває диск від бруду та захищає від перепаду температур, але в ньому можуть збиратися дрібні грудочки та заважати роботі. У них застосовують різні матеріали:

  1. Металеві. Дуже міцні та стійкі до зношування, але видають багато шуму. Їх зазвичай застосовують у гоночних болідах, де витрати на утримання не намагаються зменшити.
  2. органічні. Ці матеріали бояться високих температур, але забезпечують м'яке плавне гальмування. Вони недовговічні, тому рекомендовані для рівномірної спокійної їзди.
  3. Метал із органічними накладками. Найбільш поширений варіант, який поєднує міцність металевих складів та м'яку дію накладок. Підходять для застосування на рівних дорогах та чистих трасах.
  4. Керамічні. Найефективніші та найдорожчі моделі. Відмінно витримують великі навантаження та високі температури. Застосовуються переважно для вантажних автомобілів та мікроавтобусів.

В основному підбирають металеві модифікації із різноманітними накладками. Бажана наявність датчиків зношування, які вкажуть на швидке закінчення терміну експлуатації. Але ці варіанти працюватимуть лише на сучасних автомобілях з електронним блоком керування.

Особенности передних тормозных колодок

Методи вибору передніх колодок

При доборі запчастин слід враховувати рекомендації виробника автомобіля. Інформацію можна переглянути в інструкції або провести пошук за моделлю та роком випуску. Більшість інтернет-магазинів мають спеціальні форми для швидкого підбору деталей з ВІНУ. Гальмівні колодки потрібно вчасно замінювати, щоб уникнути критичної ситуації на дорозі.




Схожі новини

Коментарі