НОВИНИ ГРАД » Статті » Де знайти роботу тестувальнику ПЗ

Де знайти роботу тестувальнику ПЗ

Читати grad.ua у  

Тестувальник програмного забезпечення — спеціальність, з якої найчастіше розпочинають свою кар'єру люди, які прагнуть потрапити до сфери IT. Здобути початкові навички в цій галузі нескладно — достатньо пройти хороші курси QA-тестувальників, які зазвичай тривають не більше як півроку. Звичайно, професіоналам за такий короткий термін стати не вдасться, але почати рух кар'єрними сходами з позиції молодшого фахівця цілком можливо.

Перше питання, яке ставлять собі випускники курсів, стосується способів, що дозволяють влаштуватися на роботу та почати заробляти, використовуючи отримані знання. Щоб було простіше, варто відразу записатися на курси тестувальника з працевлаштуванням, де окрім знань на тему вам допоможуть скласти резюме, підготують до співбесіди та підкажуть методи пошуку роботи. Деякі IT-школи мають налагоджені зв'язки з клієнтами та пропонують найкращим випускникам пройти стажування, за результатами якого і прийматиметься рішення про працевлаштування. Але якщо такий метод не спричинив бажаного результату, варто спробувати й інші.

Найти работу тестировщиком ПО

Як знайти роботу тестувальнику-початківцю

Стандартний шлях пошуку роботи — реєстрація на тематичних сайтах. В Україні для цього підійдуть такі майданчики як work.ua чи rabota.ua, але можна розглядати й інші. Здобувачам необхідно створити резюме, в якому вказати досвід роботи та навички, отримані на курсах тестувальників.

Щоб пошук першого місця роботи призвів до потрібного результату, доведеться трохи попрацювати:

  1. Скласти гарне резюме. Показати всі навички, які ви напрацювали у галузі тестування. Можливо, у процесі навчання ви запропонували якийсь цікавий спосіб розв'язання задачі чи вигадали щось ще. Вказати наявність практичного досвіду, навіть якщо це були моменти, пов'язані із навчанням.
  2. Підготуватися до співбесіди. Перш ніж відправляти резюме, постарайтеся отримати якнайбільше інформації про компанію. Ознайомтеся з основними продуктами, які вона випускає, – роботодавець оцінить такий інтерес та відзначить його.
  3. Брати разові замовлення на біржах Навіть якщо ви не хочете постійно працювати на фрілансі, виконання разових замовлень дозволить сформувати портфоліо, яке можна буде продемонструвати роботодавцю. Починати можна безпосередньо під час навчання на курсах. Якщо щось не виходить, завжди можна порадитись із викладачем чи однокурсниками.
  4. Розвивати зв'язки у сфері IT. Спілкування в середовищі «собі подібних», а також із фахівцями високого рівня допомагає отримати першу роботу за рекомендацією. Відвідуйте тематичні вебінари, лекції та інші заходи, не соромтеся ставити запитання та виділятись серед інших учасників.

Ну і, звісно, не забувайте про соцмережі. Підпишіться на тематичні сторінки та розсилки – так ви зможете не пропустити цікаві пропозиції та знайти свою першу роботу у сфері тестування програмного забезпечення.




Схожі новини

Коментарі