НОВИНИ ГРАД » Статті » Знайомство з термозбіжною трубкою

Знайомство з термозбіжною трубкою

Читати grad.ua у  

Не для кого не новина і не секрет, що з електричною проводкою потрібно дуже акуратно і обережно працювати, адже від якості з'єднання залежить життя людей. Саме на місцях з'єднання проводів часто виникають замикання, кабель саме у тих місцях перегрівається. Раніше для з'єднання проводів використовували тільки ізолюючу стрічку, але на зміну їй прийшов більш надійний, якісний матеріал – термозбіжна трубка (ТУ). Термоусадка має ряд переваг, але є також і недоліки. За допомогою цієї статті ми вас близько познайомимося з термозбіжною трубкою.

Термоусадочная трубка

Призначення ТУ, де використовується

Термоусадка використовується в першу чергу для ізоляції кабелю від зовнішніх факторів: вологи, високих температур тощо. У сучасних магазинах зараз легко можна зустріти невеликі шматочки термозбіжної трубки, які можна використовувати тільки на місцях з'єднання проводів.

Термоусадка популярна завдяки тому, що під час нагрівання вона значно зменшується в обсязі. При нагріванні термоусадки важливо дотримуватись правил безпеки та строго правила роботи з ТУ, щоб не пошкодити дроти та безпосередньо трубку.

Усадка трубки відбувається за температури 120 градусів. Трубки бувають різних розмірів, кольорів, діаметра. Дуже популярно робити маркування проводів за допомогою термозбіжної трубки. Маркування за допомогою ТУ ще й дуже економно проводити, адже натягнути його потрібно лише на невелику ділянку, і воно вже міцно фіксується на дротах. Термоусадка ще й тим хороша, що вона має термін експлуатації понад 25 років.

Плюси та мінуси термоусадки

Ми не будемо проводити порівняння термоусадки з іншими видами ізолюючих матеріалів, тією самою ізолентою. Ми просто познайомимо вас з плюсами та мінусами термоусадки, а вам вже вирішувати, використовувати її чи ні.

Плюси термозбіжної трубки:

  1. Вона дуже щільно притягується до проводів, що не дає змоги їм зміщуватися, потрапляти всередину бруду, вологи та інших речовин, які можуть спричинити пошкодження проводів.
  2. ТУ дуже проста у використанні, її необхідно просто нагріти до певної температури.
  3. Місця з'єднань за допомогою термоусадки стають більш жорсткими та надійно зафіксованими.
  4. Як ми говорили вище, вона має тривалий термін експлуатації.
  5. Вона доступна за ціною.

Мінуси термозбіжної трубки:

  1. ТУ можна використовувати лише один раз. Якщо ви неправильно використовуватимете її, перегріється, вам доведеться викинути трубку.
  2. Вартість ТУ незначна, але вища за інші ізолюючі матеріали.

Якщо робити висновок купувати термозбіжну трубку чи ні, спираючись тільки на плюси та мінуси, наша відповідь буде однозначно позитивною – купувати.

Термоусадочная трубка

Використання ТУ

Найбільш часто і широко термозбіжні трубки використовують:

  1. Якщо дроти використовуються в якихось агресивних середовищах.
  2. Якщо дроти прокладені у місцях скупчення вологи.
  3. Якщо дроти прокладені у виробах із дерева.
  4. Якщо дроти прокладені у середовищах, де використовуються високі чи низькі температури.

Вище ми навели приклади, де без термозбіжної трубки не обійтися. Але не забувайте, термозбіжну трубку можна використовувати і в інших місцях, де прокладені дроти. Все залежить від вашого бюджету, якщо у вас є зайві гроші, витратите їх на придбання термозбіжних трубок.

Використання термозбіжної трубки

Для ізолювання проводів необхідно дроти помістити всередині трубки, відрізати необхідний відрізок. Далі починається процес нагрівання трубки, рухатися необхідно від середини до країв термоусадки.

Важливо! Запам'ятайте, нагрівати термоусадку з двох кінців не можна, т.к. всередині залишиться міхур повітря, що буде не герметично зафіксованими проводами.

На жаль, немає спеціальних приладів для нагріву ТУ, тут вам доведеться діяти на око і за відчуттями. Головне не поспішати, рухатись в одному напрямку. Якщо ви поспішатимете, то можна неякісно прогріти трубку, що також негативно позначиться на терміні її експлуатації.

Де купити термоусадочну трубку в Києві та Україні?

Інтернет-магазин радіодеталей Еlectronoff пропонує термоусадку для проводів купити за найвигіднішими цінами в Україні. Магазин безпосередньо співпрацює з виробниками, що дає можливість реалізовувати ТУ за найнижчими цінами, при цьому термоусадка в магазині представлена ​​найвищою якістю. Багато позитивних відгуків клієнтів підтверджують той факт, що ці хлопці найкращі у своїй ніші.

Та й якщо ви в пошуковому рядку вводите запит « Термоусадка купити Київ», то на першій сторінці ви побачите сайт Електронофф. Які ще вам потрібні докази, що Еlectronoff є лідером ніші?




Схожі новини

Коментарі