НОВИНИ ГРАД » Статті » Покрівельні матеріали – незамінний компонент ремонту та будівництва

Покрівельні матеріали – незамінний компонент ремонту та будівництва

Читати grad.ua у  

Будівництво будинку, котеджу або будь-якої іншої будівлі неможливо уявити без покрівлі, що захищає будівлю від негативного впливу факторів зовнішнього середовища, а також сприяє збереженню тепла в будинку.

Різноманітність, якою характеризуються покрівельні матеріали, дозволяє вибрати варіант на будь-який смак та гаманець. При цьому слід ретельно аналізувати особливості об'єкта, щоб зробити якісну та довговічну покрівлю, яка гармонійно входитиме до комплексного дизайну будівлі.

Різновиди покрівельних матеріалів:

  1. Металочерепиця
  2. М'яка бітумна черепиця
  3. Композитна черепиця
  4. Покрівельний профнастил

Металлочерепица

Металочерепиця

Металева черепиця виготовляється з листів металу. Зовні вона мало відрізняється від натуральної черепиці. Такі характеристики, як стійкість до впливу негативних факторів довкілля та довговічність сприяють тому, що металочерепиця сьогодні є найбільш популярним матеріалом для покрівлі.

Великий вибір кольорів та простота установки також підвищують рівень попиту на вказаний вид черепиці. При цьому слід враховувати погані звукоізоляційні властивості матеріалу.

Мягкая битумная черепица

М'яка бітумна черепиця

Бітумна черепиця виготовляється з органічних целюлозних матеріалів, що покриваються кам'яною посипкою. Матеріал характеризується м'якістю та гнучкістю, за рахунок чого його легко використовувати під час монтажу.

Легка вага, демократична вартість, гарна звукоізоляція та широкий асортимент кольорів привертають увагу замовників. При цьому слід враховувати такі особливості матеріалу, як короткий термін експлуатації і здатність швидко покриватися мохом.

Композитная черепица

Композитна черепиця

Такий різновид черепиці є новим різновидом покрівельних матеріалів, що виготовляються з алюмінієвого металу, що штампується. Достоїнствами матеріалу виступають тривалий експлуатаційний термін, максимальна витривалість негативних факторів довкілля.

Крім цього, популярність матеріалу обумовлена ​​вогнестійкістю та стійкістю до корозії. Також матеріал екологічний та безпечний для життя та здоров'я людини. При цьому основною вадою є висока вартість покрівельного матеріалу.

Кровельный профнастил

Покрівельний профнастил

Покрівельний профнастил – це матеріал, виготовлений із сталі, покритої шаром полімеру, цинку та алюмінію для захисту. Такий матеріал характеризується низькою ціною та зручністю при монтажі. Існує безліч різновидів матеріалу, залежно від основи, з якої він виготовлений, форми та кольорів.

Як вибрати покрівельні матеріали

Вибір покрівельних матеріалів залежить від багатьох факторів. До них можна віднести вид об'єкта, форму даху, складність конструкції даху – наявність різних елементів, форм та вигинів.

Також матеріал слід вибирати за вартістю – для будівництва деяких об'єктів, яких немає особливих естетичних вимог, не слід купувати дорогі матеріали. До таких об'єктів можна віднести складські та виробничі приміщення, де головним фактором є міцність та довговічність матеріалу.

А для заміських будинків та котеджів, які мають виглядати естетично та стильно, краще вибирати не лише якісний матеріал, а й гарний. Так, можна буде досягти гармонійного зовнішнього вигляду споруди. Тому при виборі покрівлі обов'язково зверніть увагу на якість матеріалу, основні характеристики, форму даху та вартість покрівлі.




Схожі новини

Коментарі