НОВИНИ ГРАД » Статті » Еспресо з солоною карамеллю: готуємо вдома витончений рецепт від Старбакс
Еспресо з солоною карамеллю: готуємо вдома витончений рецепт від Старбакс
Читати grad.ua у  

У гастрономічному мистецтві одну з головних ролей відіграє баланс смаків: поєднання солодощів та солі по праву вважається одним з найвишуканіших. Однак це твердження справедливе не лише стосовно їжі, а й стосовно напоїв. Сьогодні пропонуємо вам повторити в домашніх умовах еспресо з солоною карамеллю – один із найнеординарніших рецептів кав'ярні Старбакс.

Еспресо з карамеллю Старбакс: список інгредієнтів

Багато хто помилково вважає, що для повторення вдома фірмових рецептів кав'ярень потрібно мати професійні кавові машини та купити масу дорогих інгредієнтів. На щастя, все навпаки. Вам достатньо купити кілька простих складових та приготувати ароматну каву. А далі буде трохи чаклунства, якому ми вас навчимо. Для того, щоб приготувати еспресо Старбакс із солоною карамеллю вам знадобиться:

  • традиційний еспресо – 2 порції;
  • сироп Солона Карамель – 2 ч. ложки;
  • збиті вершки – для декорування.

Рецепт еспресо від Старбакс із соленою карамеллю: покрокова інструкція домашнього чарівництва

  1. Приготуйте 2 порції еспресо звичним способом: зваріть у турці, джезві, гейзерній кавоварці або будь-яким іншим шляхом.
  2. В оригінальному рецепті Старбакс використовується лімітована серія кави Starbucks® Holiday Blend — арабіка латиноамериканського походження, особливість якої — збалансований солодкий смак з кленовими та трав’янистими нотами. Купити цю оригінальну каву в зернах або мелену можна в мережі фірмових кав'ярень. Замінити лімітовану каву можна будь-якою якісною арабікою середньої обжарки, але для того, щоб повторити рецепт вдома – краще використати цей сорт.
  3. У глибоку чашку налийте свіжоприготовленою еспресо і додайте сироп.
  4. Для прикраси налийте збиті вершки поверх кави.
  5. Насолоджуйтесь витонченим смаком арабіки з кленовими нотками, доповненим вишуканою солоною карамеллю.

Для прикраси можна використовувати кондитерський декор, який продається у відділах продуктів для випічки: шоколадні зірочки, мармелад, їстівні намистини. Можна використовувати улюблені спеції — кардамон, корицю, мускатний горіх. Але навіть без додаткового декору ця ароматна кава з солоною карамеллю буде смакувати вкрай цікаво. Спробуйте приготувати вдома цей та інші рецепти еспресо від Старбакс, які допоможуть урізноманітнити кожен день та створити атмосферу затишку та домашнього тепла. І не забувайте, що найважливіше в приготуванні кавових напоїв – гарний настрій, саме він – той самий чарівний інгредієнт будь-якої чашки кави.





Схожі новини

Коментарі