Які алкогольні напої варто завжди тримати в кухонній шафці
Алкоголь – це частина кулінарної культури, незамінний інгредієнт для створення коктейлів, важливий додаток до страв та основа деяких домашніх настоянок. Тому бажано завжди тримати вдома запас певних алкогольних напоїв, які стануть у нагоді у різних життєвих ситуаціях. У статті розповідаємо, які саме різновиди алкоголю рекомендується зберігати в кухонній шафці і для чого вони можуть знадобитися.
Горілка – базовий алкоголь
Це один з найбільш універсальних алкогольних напоїв - нейтральний смак горілки робить її підходящою основою для домашніх настоянок і наливок, коктейлів, приготування деяких соусів і навіть тіста. Особливо часто горілку використовують для простих міксів або томатним соком.
Лікери - солодкі та смачні напої
Завдяки різноманітності смаків фруктові, трав'яні, вершкові, кавові та горіхові лікери також входять до переліку базових алкогольних напоїв для домашнього зберігання. Можна додавати куплені лікери в маркеті алкогольних штук MAUDAU до кави, випічки, морозива, подавати з фруктами та десертами, робити коктейлі. Зберігати їх слід у прохолодному місці.
Червоне та біле сухе вино – універсальні продукти
Сухе вино широко використовується як інгредієнт для приготування різноманітних страв. Біле часто додають у соуси до риби та птиці, червоне – у рагу, м'ясні страви, соуси на основі томатів. Також вино використовується для створення маринадів та глінтвейну. Як і лікери, ці алкогольні напої бажано зберігати у темному прохолодному місці.
Вермут - для коктейлів, аперитивів та страв
Сухий вермут із травами та спеціями можна використовувати у вершкових соусах та різних маринадах, а солодкий – додавати у десерти та фруктові салати. Особливо широко вермут, який можна придбати на Маудау, застосовується для створення домашніх коктейлів з джином або горілкою, але також його можна подавати як самостійний аперитив. А деякі кулінари використовують вермут замість білого вина у рецептах. Після відкриття вермут бажано зберігати у холодильнику та використовувати протягом місяця.
Ром, бренді, коньяк – ароматні інгредієнти
Такі напої з високим вмістом спирту та яскраво вираженим ароматом чудово підходять для приготування десертів, фламбе, коктейлів. Ром, бренді, коньяк, арманьяк можна використовувати для створення пуншів, грогу та інших напоїв, що зігрівають. Також вони знадобляться для просочення бісквітів та ароматизації кремів, сиропів. А ще такий алкоголь підходить для приготування домашніх настоянок та маринування м'яса. За рахунок високої міцності напої довго зберігаються навіть після відкриття, але важливо щільно закупорювати пляшку.