НОВИНИ ГРАД » Статті » Як правильно пити горілку, щоб насолодитися її смаком

Як правильно пити горілку, щоб насолодитися її смаком

Читати grad.ua у  

Горілка – алкогольний напій в Україні. Вона добре доповнює страви, коли її навіть називали столовим вином. Багато хто вважає, що горілка допомагає переварити жирні страви, покращує травлення. Завдяки своєму нейтральному смаку, цей спиртний напій підходить як для початку, так і для кінця застілля. Однак для того, щоб свято пройшло спокійно, і можна було насолодитися смаком алкоголю, потрібно знати деякі нюанси вживання.

Підготовчі заходи для покращення смаку

Щоб підготувати печінку і змусити організм почати виробляти речовини для блокування впливу спиртного, за кілька годин до урочистостей можна випити чарку горілки. Немирофф Штоф або будь-який інший. Також рекомендується заздалегідь з'їсти щось жирне, наприклад, шматок сала або олії.

Жирна їжа не абсорбує алкоголь, але завдяки їй сп'яніння приходить пізніше. Можна також випити за півгодини до початку гуляння 5-6 таблеток активованого вугілля. Він абсорбує алкоголь.

Як правильно пити горілку на урочистостях?

Є низка рекомендацій щодо вживання цього спиртного напою:

  1. Горілку подають охолодженою до 8-10 градусів. Холодніша температура може призвести до ангіни, а тепла погіршить смакові якості.
  2. Горілку вживають за столом під час їжі. Не слід пити поспіхом або з великих склянок. Наливають цей напій у чарки або чарки по 50 мл.
  3. Щоб насолодитися смаком горілки, її п'ють невеликими, повільними ковтками на вдиху.
  4. При вживанні спиртного напою потрібні закуски.

Горілку не варто пити “для пристойності”, щоб не образити гостей чи господарів. Щоб насолоджуватися її смаком, не варто випивати велику кількість напою.

Як правильно закушувати горілку

Щоб після урочистостей не настало важке похмілля з головним болем, важливо враховувати супутні страви та напої. Не рекомендується запивати горілку Немірофф Штоф газованою водою, соками – через них можна швидше сп'яніти. Можна вживати чорний і зелений чай, а також натуральний тонік. він містить хінін, який стимулює печінку, допомагаючи впоратися зі спиртом.

До горілки бажано подавати традиційні страви. Переважні будь-які пироги з рибною або м'ясною начинкою, гострі закуски. З перших страв зазвичай подають борщ чи солянку. Великою популярністю користуються всілякі соління.

Горілка Nemiroff Штоф вживається з копченою рибою, червоною та чорною ікрою. Також закушують цей напій салом, смаженою яловичиною чи свининою, холодцем. Не варто подавати до горілки сир, відварену рибу, ковбасу чи баранину.




Схожі новини

Коментарі