НОВИНИ ГРАД » Статті » Цікаві рецепти: паска на майонезі
рецепты паски
Читати grad.ua у  

Свято Великодня ніяк не обходитися без традиційної страви – паски. Це солодка випічка, яку найчастіше готують із дріжджового тіста з додаванням родзинок або інших цукатів. І діти, і дорослі люблять паски, тому не відмовляться поласувати цим повітряним десертом.

Сьогодні, крім класичного рецепта, існує безліч інших варіантів приготування паски. Це можуть бути варіації з дріжджового тіста, наприклад паска на майонезі https://torchyn.ua/recipes/paska або паски з інших видів тіста, наприклад дріжджове, сирне (без випікання та з випіканням), здобне, бездрожжеве на кефірі.

Залежно від виду борошна, тісто для паски може бути з пшеничного, кукурудзяного, мигдального борошна або їх поєднання. Кухарі пропонують варіанти приготування паски на дріжджовому тісті з опарою та без опари. Один з нових і цікавих рецептів - це пасок на майонезі, який відрізняється ніжністю і легкістю.

Як приготувати паску на майонезі

Для приготування такої паски знадобляться стандартні інгредієнти: борошно, дріжджі, яйця, молоко, сіль, цукор, крохмаль і, звичайно, майонез. Зі спецій можна використовувати мускатний горіх, ванілін і корицю. У тісто можна додати родзинки, курагу, чорнослив, сушені журавлини або вишню.

Рецепт паски на майонезі - це відмінний варіант для тих, хто вперше робить паску. Тісто еластичніше і пухнасте, тому навіть у новачків випічка виходить чудова.

Паска с майонезом Торчин

Першим кроком приготування паски на майонезі є підготовка опари. Після цього слід збити цукор та яйця, а окремо з'єднати майонез та крохмаль. На третьому етапі потрібно з'єднати опару, майонезну та яєчну суміш. Потім необхідно додати промиті та просушені цукати, борошно та замісити густе тісто.

Коли тісто готове, треба підготувати форми, заповнити їх тестом на половину і дати тесту трохи піднятися. Після цього випікати паски при температурі 180 градусів 60 хвилин.

Варіанти прикраси великодніх пасок

Прикрашати паски можна:

  • білковою глазур'ю;
  • сухофруктами;
  • глазур'ю із шоколаду;
  • цукровою пудрою.

Класичний варіант прикраса – це біла глазур. Такий варіант не всім подобається, тому можна експериментувати та використовувати різні види шоколаду – білий, чорний, молочний. Для любителів мінімалізму відмінним варіантом залишитиме паски без декору – рум'яна скоринка не менш приваблива.

Рекомендації щодо приготування паски

Щоб великодня паска стовідсотково вийшла, краще дотримуватися кількох рекомендацій. Дуже важливо, щоб усі інгредієнти були однією температурою. Для цього можна заздалегідь дістати усі продукти із холодильника. Борошно для тіста обов'язково потрібно просіяти, щоб воно збагатилося повітрям і стало пухнастішим.

Якщо за рецептом необхідно додати в тісто вершкове масло, то не варто замінювати його соняшниковим, адже від такої заміни може погіршитися смак і консистенція паски. Дотримуючись рекомендацій з приготування, ви зможете приготувати дивовижну паску.




Схожі новини

Коментарі