НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одесі спекли паски для жителів Херсона

В Одесі спекли паски для жителів Херсона

В Одесі спекли паски для жителів Херсона
Читати grad.ua у  

З раннього ранку на одеському хлібзаводі кипить робота. Журналістів зустрічає солодкий запах уже готових свіжих пасо - щойно з печі. Пекарі розповідають: цього року планують виготовити близько 500 тисяч пасочок. З них 57 тисяч передадуть ЗСУ, теробороні та переселенцям.

Процес виробництва – тривалий та непростий. Здобна дріжджова випічка починається з тіста на опарі. Після того, як воно підійде, до нього додадуть родзинки і цукати і майбутнім паску викладуть в спеціальну форму і в піч. Останній етап виготовлення пасок – їх прикрашання та упаковка.

Минулого року великодні паски у подарунок від Одеси отримали харків'яни. Сьогодні перші 10 тисяч пасок уже відправили до Херсона.

З початку війни обсяги виробництва на одеському хлібзаводі знизилися. І пасок цього року спечуть на 15% менше, ніж у довоєнний час. Незважаючи на труднощі, хлібзавод ні на день не припиняє своєї роботи. Більше того, тут регулярно на благодійній основі виготовляють хліб, пряники та сухарі для українських захисників та переселенців.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: