В Одесі спекли паски для жителів Херсона
З раннього ранку на одеському хлібзаводі кипить робота. Журналістів зустрічає солодкий запах уже готових свіжих пасо - щойно з печі. Пекарі розповідають: цього року планують виготовити близько 500 тисяч пасочок. З них 57 тисяч передадуть ЗСУ, теробороні та переселенцям.
Процес виробництва – тривалий та непростий. Здобна дріжджова випічка починається з тіста на опарі. Після того, як воно підійде, до нього додадуть родзинки і цукати і майбутнім паску викладуть в спеціальну форму і в піч. Останній етап виготовлення пасок – їх прикрашання та упаковка.
Минулого року великодні паски у подарунок від Одеси отримали харків'яни. Сьогодні перші 10 тисяч пасок уже відправили до Херсона.
З початку війни обсяги виробництва на одеському хлібзаводі знизилися. І пасок цього року спечуть на 15% менше, ніж у довоєнний час. Незважаючи на труднощі, хлібзавод ні на день не припиняє своєї роботи. Більше того, тут регулярно на благодійній основі виготовляють хліб, пряники та сухарі для українських захисників та переселенців.