НОВИНИ ГРАД » Статті » 5 ключових факторів, які варто врахувати перед встановленням сонячної електростанції
сонячної електростанції
Читати grad.ua у  

Встановлення сонячних електростанцій – вигідне рішення, що дозволяє отримати додаткове джерело живлення на випадок аварійних ситуацій у центральній мережі. Також це чудова інвестиція для заробітку, якщо під'єднатися до “Зеленого тарифу”. Однак, перед встановленням сонячних модулів необхідно врахувати декілька важливих аспектів. Про це ми й розповімо у нашій статті.

Аспект 1 – Місце розташування сонячних панелей

Замовляючи сонячні батареї у компанії XOLAR, ви отримаєте усі необхідні рекомендації щодо встановлення та орієнтації модулів. Однак, ви самостійно маєте розумітися в особливостях монтажу панелей. Щоб сонячні батареї виготовляли оптимальну кількість енергії, їх потрібно монтувати таким чином, щоб вони “дивились” на Південь. Також варто враховувати кут нахилу, він має відповідати широті місця розташування. Уникайте місць, які можуть затінятися деревами чи іншими будівлями протягом дня.

Аспект 2 – Розмір сонячної станції та рівень необхідної електроенергії

Ви маєте підібрати такий розмір та потужність сонячної станції, які точно будуть покривати ваші потреби. Ви маєте провести аналіз своїх щомісячних витрат електроенергії та вирахувати необхідний рівень потужності станції. Враховуйте і те, що з часом ваші потреби можуть зрости, наприклад, ви захочете перейти на електромобіль. Краще детально проконсультуватися зі спеціалістами компанії Ксолар, які виконають безплатний розрахунок вашої станції (як її вартості, так і необхідної потужності).

Аспект 3 – Термін окупності

Оскільки встановлення сонячної електростанції – достатньо значна інвестиція, вам потрібно розуміти, за який час вона окупиться. Враховувати потрібно все:

  • панелі;
  • монтаж СЕС;
  • акумулятори;
  • інвертори.

Середній термін окупності сонячних панелей – від 5 до 10 років.

Аспект 4 – Кількість сонячних днів

Кількість сонячної енергії, яку отримує ваша ділянка = кількість електроенергії, яку може згенерувати станція. Залежно від регіону, рівень інсоляції суттєво відрізняється. Логічно, що у південних регіонах буде більше сонячних днів, ніж у північних.

Аспект 5 – Довговічність встановленої станції

Сонячні панелі не потребують надто складних дій для догляду, вам потрібно буде очищувати їх від листя, пилу та снігу. Акумулятори здатні прослужити 6-10 років без заміни. Самі ж сонячні панелі прослужать до 30 років. Тому це дійсно гарна інвестиція в майбутнє.




Схожі новини

Коментарі