НОВИНИ ГРАД » Відеорепортажі та авторські програми » В центрі уваги » Платитимемо більше, а хто не заплатить – гроші знімуть виконавці

Платитимемо більше, а хто не заплатить – гроші знімуть виконавці

Платитимемо більше, а хто не заплатить – гроші знімуть виконавці
Читать grad.ua в  

Як уживаються у головах урядовців зростання цін буквально на все з підвищенням тарифів, зрозуміти неможливо. Чи їх обдурюють у Пенсійному фонді України, даючи довідку, що середня зарплата по країні вища за 13 тисяч гривень, чи вони самі обманюватися раді. Не можу пояснити цей феномен.

Гаразд. Читаю останні повідомлення на ранок 29 травня 2023 року. Суть:

НКРЕКУ надає пропозиції щодо внесення змін до положення про покладання спецобов'язків щодо забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПЗГ) з 1 червня 2023 року з впровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію, із застосуванням єдиної ціни, без диверсифікації за обсягами споживання, рівні 2, 88 з ПДВ – йдеться у листі до Міненерго за підписом свого голови регулятора Руслана Кайдаша.

Як зазначає джерело Енергореформи в уряді, Кабмін розглядатиме цю пропозицію, і, швидше за все, підтримає її на своєму засіданні найближчим часом.

Навіть нинішня Верховна Рада, яка не відрізняється принциповістю, - особливо коли йдеться про дотримання інтересів простих обивателів, - стрепенулась на це рішення.

Перший заступник голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко заявив про непрозорий процес підвищення тарифів, запланованих у владі.

«Щодо підвищення тарифів на електроенергію. Якщо ви думаєте, що хоч хтось показав розрахунки та обґрунтування – ніхто і не збирався», ж зазначив депутат.

Якщо хтось сумнівається, що монополісти не витягнуть гроші з кишень боржників, то нехай залишать сумніви.

Цитую:

У статті 73 Закону України «Про виконавче провадження» міститься перелік видів виплат, на які взагалі не може бути звернено стягнення, але, на жаль, у цій статті, як і у всьому чинному законодавстві, ви не знайдете жодної згадки у тому, що зарплатний чи пенсійний картковий розрахунковий рахунок є спеціальними, тобто захищеними від арешту коштів у них.

Тому й виходить, що через недосконалість банківського та іншого законодавства розрахункові рахунки, призначені для отримання заробітної плати, пенсії, стипендії – не захищені від арешту.

При цьому виконавець не бачить, призначений цей розрахунковий рахунок боржника виключно для отримання заробітної плати, пенсії, стипендії чи ні.

Словом, виконавчі служби чесно виконуватимуть свої службові обов'язки, залишаючи і так малозабезпечених людей без засобів для існування. Навіщо створювати соціальну напруженість у країні сьогодні, коли йде війна?

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: