Новини Одеси 01.06.2024

Головні новини Одеси за 1 липня 2024 року

Російська армія завдала чергового удару по півдню України.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення підвищити ціни на електроенергію для населення. За словами чиновників це потрібно, аби втримати та відновити енергосистему після обстрілів РФ. А ось що про причини та наслідки підвищення тарифів розповів в ефірі нашого каналу голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

1е червня, День захисту дітей - міжнародне свято, що наголошує на дотриманні прав дитини й охороні її здоров'я. Для українських дітей це свято затьмарено війною. Але дорослі намагаються зробити все, аби дітлахи не відчували пригніченості та отримували максимальну кількість позитивних емоцій. Так, "Укрзалізниця" у святковий день влаштувала для молодшого покоління залізничників, для вимушених переселенців та інших маленьких гостей цілу низку яскравих заходів - від заняття з кінологами й службовими собаками до імпровізованого тиру, спортивних змагань і веселих танців.

А ось у дорослих дітей, зокрема випускників шкіл літо пов’язане не тільки з відпочинком, а на сам перед з вступною компанією. Як обрати майбутню спеціальність, і чим відрізняється підхід до навчання у молоді в Україні та Європі нам розповіла педагог і доктор технічних наук Ангеліна Чугай.

В Україні запрацювала програма компенсації аграріям за розмінування земель сільськогосподарського призначення. До кінця року в держбюджеті на фінансування програми передбачено 3 мільярди гривень.

Прокурори скерували до суду 20 обвинувальних актів за фактами крадіжки українського зерна росією. Наразі з тимчасово окупованих територій держава-агресор викрала понад 1700 тонн української агропродукції та продовжує знищувати сільськогосподарську інфраструктуру.

Останній час лікарі спостерігають чимало випадків захворювання новим вірусом. «Парвовірус Б19» дуже схожий на ГРВІ, але може мати тяжкі наслідки. Причому як у дорослих так і у дітей. Ось що про цей вірус в студії ТРК ГРАД розповіла лікар-педіатр.

Батути, ростові ляльки, майстер-класи, різноманітні смаколики та розважальні заходи до Дня захисту дітей очикували маленьких відвідувачів і у парку Шевченко, біля концертного майданчика «Мушля». А правоохоронці розповіли батькам корисну інформацію про кнопки термінового виклику поліції, які діти можуть використовувати у громадських місцях. Детальніше про це дивіться далі у нашому випуску.

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі