Новини Одеси 06.05.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 6 травня 2024 року

Російські військові на Великдень обстріляли Херсонську область - постраждали мирні жителі, зруйновані житлові будинки, школи та магазини.

Вибухові пристрої, снаряди та боєприпаси - на Одещині затримали чоловіка, який зберігав удома цілий арсенал зброї, фігуранту загрожує до 7ми років ув'язнення.

Переодягнувся в жіночий одяг і намагався втекти за кордон. Прикордонники затримали 44-річного ухильника, який за чужим паспортом хотів виїхати до Румунії.

«Це воює вона». Так називається книга, яка розповідає історії 25-ти жінок. До війни вони займалися улюбленими справами – вчили дітей, лікували людей, співали та малювали. А тепер вони захищають Україну зі зброєю в руках та витягують поранених бійців з поля боя. Нове видання презентували на заході представниць «Коаліції 1325 Одещина».

“Це – Жіночі обличчя війни в Україні”, саме так називається фото-експозиція, яка була представлена коаліцією жінок «1325 Одещина». Світлини цієї виставки вже побували в США та Франції.

Смачно, наче вдома – такі коментарі від учнів постійно отримує шеф-кухарка дев’ятого одеського ліцею. Вже протягом 20 років Тетяна Слізовська піклується про здорове харчування та гарний настрій ліцеїстів. Наші кореспонденти поспілкувалися з Тетяною та дізналися більше про життя і роботу шеф-кухаря.

Як отримати виплати на дитину одинокій матері або батьку? Оформити грошову допомогу можна офлайн або заповнити форму на порталі “Дія”. Які документи необхідні та який розмір допомоги у 2024 році - розповіли у Мінсоцполітики.

В Україні значно збільшилася кількість запитів на переєстрацію автомобілів. Зазвичай, така необхідність виникає з потребою дарування, спадщиною чи просто бажанням допомогти рідній людині. Ще одним з чинніків збільшення кількості бажаючих переоформити авто, зокрема на родичів, пов'язано з новим законом про мобілізацію. Тому багато хто з громадян нині поспішають переоформити свої автівки. У сервісних центрах МВС нагадують, що зробити це можна  офлайн, і  онлайн.

Традиційно великодні свята збирають за одним великим і багатим столом усю родину, це привід зустрітися з рідними та близькими, усією сім’єю і поласувати смачними стравами, поспілкуватися. Як минув цьогорічний великдень для одеситів – ми поцікавилися у містян.

«Їж ковбаску, доки Пасха», говорять у народі, і справді, саме на Великдень традиційно дозволялося готувати багато м’ясних страв, серед них і шашлик, який в Одесі на травневі свята частенько смажили на схилах з видом на море. Чи на часі зараз така традиція? Запитали наші кореспонденти у містян.

Вдарила ножем у груди та живіт. В Одесі затримали жінку, яка підозрюється у вбивстві знайомого.

Сім років в'язниці за наругу над могилами. На Одещині затримали вандала, який зруйнував на сільському цвинтарі понад десять пам'ятників і надгробків.

Смертельна аварія сталася в Одеській області. Автомобіль врізався у дерево, водій легковика нажаль загинув миттєво, а його 5річний син отримав травму голови.

Аналогічна аварія трапилася в Ізмаїлі. Легкова автівка врізалася  в дерево і перекинулася на дах. У результаті серйозні травми отримала жінка-пасажир.

“Не шукай мене, бо я на морі”. Попри постійну небезпеку мешканці міста все ж таки намагаються планувати літні відпустки та ходити на море. Як готуються до літнього відпочинку жителі та гості міста, дізнавалася наша знімальна група.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі