Новини Одеси 09.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 9 квітня 2024 року

На проспекті Шевченка розпочато демонтаж житлового будинку. Двоповерхівка зазнала суттєвого пошкодження внаслідок ворожого удару дронами на початку цього року. Дев’ять квартир визнано знищеними. Їхні власники зможуть отримати компенсацію за державною програмою житлового сертифікату «Євідновлення».

Проти 9го квітня мешканці Одеської області пережили чергову нічну атаку дронами-камікадзе. Російські війська вкотре спрямували декілька хвиль ударних БпЛА типу «Shahed» по південних регіонах. Під прицілом агресорів була критична інфраструктура. Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько 2 годин. Унаслідок падіння уламків збитого дрона в Одеському районі пошкоджено приватний будинок, обірвало лінію електропередач. Як повідомили військові - люди не постраждали. Загалом уночі ворог випустив по території України 20 дронів. Про це повідомили у прес-службі Сил оборони півдня України.

Одеський прикордонник, який за гроші допомагав ухильникам тікати з країни, проведе два роки у дисбаті. До незаконної схеми правоохоронець залучив своїх знайомих, які на автомобілі перевозили втікачів до сусідньої держави.

На Одещині  чоловік у нетверезому стані вийшов на балкон і став стріляти з рушниці по перехожих. Стрільця затримав поліцейський спецназ.

Сьогодні серед користувачів в умовах оперативної комунікації в часи суцільного стресу, запит на оптичний інтернет, який працює без світла, стає ще більш актуальнішим. Системи енергонезалежного GPON-інтернету - надійні за будь-яких обставин, наголошують фахівці Телекомунікаційної компанії ТЕНЕТ. У цьому пересвідчилися мешканці одеського житлового комплексу, які вирішили прокласти оптиковолокно в свій підвал-сховище, аби бути на зв’язку підчас тривог.

Комунальні служби міста підготували пам’ятник одеситам-чорнобильцям до пам’ятної дати. На при кінці квітня виповнюється 38 років від найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. І до сьогодні в Одесі проживає більше трьох тисяч людей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

До 80ї річниці визволення Одеси від фашистських загарбників 10го квітня у місті посилять заходи безпеки та обмежать рух біля Алеї Слави, повідомили у Головному управлінні Нацполіції. Так протягом всього дня працівники правоохоронних служб дбатимуть про публічну безпеку і порядок, патрулюватимуть громадські та пам’ятні місця, присвячені Другій світовій війні.

Незабаром до нас прийде Великдень, який традиційно супроводжується приготуванням різноманітних страв та святкуванням в колі найближчих. Наші кореспонденти з’ясовували, як змінились ціни на святкові страви та що на це впливає.

Смертельна аварія сталася у Білгород-Дністровському районі. Вантажівка збила жінку, яка їхала на велосипеді.

На річці Турунчук викрили п'ятьох браконьєрів, які наловили риби на 700 тисяч грн. Правопорушникам загрожує кримінальна відповідальність.

Встановлення теплої погоди для різних людей пов’язано з певними діями, для яких треба знайти час. Для автомобілістів це – заміна шин – зимову гуму міняємо на літню. Коли це треба робити? Як зберігати шини – відповіді на ці та інші питання ми шукали у фахівців.

Бажаючи заощадити, деякі водії користуються так званою “всесезонкою”. На запитання - чи можна не змінювати комплекти гуми, фахівці відповідають - це не для нашого клімату.

Народження театральної таємниці. Саме так можна сказати про виставку робіт студентів і викладачів Одеського театрально-художнього коледжу, яка відкрилася в «Арт-просторі» дитячої бібліотеки на розі вулиць Базарної і Катерининської. Костюми, театральні маски, ляльки, макет майбутніх декорацій – усе виконано з майстерністю, любов’ю, абсолютно вручну. Від маленької деталі до повного витвору театрального мистецтва.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі