Новини Одеси 22.03.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси 22 березня 2024 року

Сьогоднішню атаку на енергетику країни від бойовиків РФ в «Укренерго» вже назвали наймасштабнішою за весь час війни. Зокрема, було випущено 8 ракет по ДніпроГЕС. Аварійні відключення запроваджено в 10 областях України, зокрема й в Одеській області. Без світла залишилися 700 тисяч споживачів.

В Одеській області без електроенергії залишилися 200 тисяч абонентів. У місті було знеструмлено понад сотню світлофорних перехресть. Міський електротранспорт курсує у штатному режимі. В Одесі ввели графіки стабілізаційних відключень.

В Одесі та області розгорнули чотири сотні пунктів незламності. Ще майже 415 готові відкрити за потреби, повідомили в Одеській ОДА.

Ночі без сну погано впливають на здоров'я людини, кажуть лікарі. Страждає не лише нервова система, когнітивні здібності та навіть фігура. Про всі ці процеси, а також, що робити для кращого сну, розповіла докторка медичних наук Олена Колоденко.

Чотири з половиною тисячі українців з початку цього року переобладнали свої машини, встановивши на них газобалонне обладнання. Чому такі атомобілі сьогодні затребувані і як правильно вибрати фахівців розповів заступник начальника регіонального сервісного центру в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях Олексій Бойко.

Запобігти хворобі завжди легше, ніж потім її лікувати. Не виключенням є і профілактика туберкульозу. Від своєчасного виявлення хвороби, залежить швидкість лікування. Про наявну статистику захворюваності, зокрема в нашому регіоні розповіли в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Житель Білгорода-Дністровського попався на продажі гранати, а в нього вдома знайшли цілий арсенал зброї. Чоловікові загрожує до семи років в'язниці.

500 доларів за членство в антикорупційній громадській організації. В Одесі затримали чоловіка, який продавав підроблені посвідчення, що, за словами правопорушника, надавали можливість безперешкодного проїзду блокпостів і право пересуватися містом у комендантську годину. 
Під Одесою внаслідок серйозної аварії травми дістали 3 людини, зокрема 7-річна дівчинка. ДТП сталася на території Таїровської селищної громади.

Професійне свято відзначають метеорологи. Сьогодні від точного прогнозу погоди залежить успіх фахівців інших сфер - пілотів, екологів, моряків і навіть наших військових. Про важливість цієї професії розповіла начальниця відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Чорного та Азовського морів Олена Тарнавська.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі