Новини Одеси 19.09.2024

Головні новини Одеси за 19 вересня 2024 року

Понад 40 рятувальників гасили пожежу на промтоварному ринку в Одесі - горів один із павільйонів із товаром . На щастя, ні продавці, ні покупці не постраждали.

Півтори тисячі доларів за вступ до морського вишу: в Одесі затримали співробітницю навчального закладу. Хабар жінка вимагала в абітурієнта, а в разі відмови пригрозила, що двері будь-якого вишу морської галузі для нього будуть зачинені.

20 відсотків молочних продуктів в Україні – фальсифікат – стверджують в асоціації виробників молока. Можливо, нові вимоги до молочних продуктів, які затверджені Міністерством агрополітики, покращать безпеку і якість молока відповідно до європейських стандартів. Як це вплине на споживачів та виробників продукції – розповів столичний експерт.

Згідно дослідженням, проведеним в ЄС, діти, у харчових сумішах яких містилися такі жири, мали проблеми з розвитком кісток через погане засвоювання кальцію. Новим законом також уточнюються деякі правила для виробників, коли не можна називати продукти, які містять рослинні олії, такими, як традиційні молочні.

Засинали в Рощі, прокинулися в Новому Парижі. Більш ніж 20 населених пунктів Одеської області змінили свої назви – депутати Верховної ради у четвер ухвалили постанову про перейменування 328 населених пунктів. На Одещині Мова йде про села та селища, назви яких містять російські та радянські наративи або русифіковані назви – пояснили народні обранці. Наприклад, село Перше Травня в Роздільнянському районі стало Щасливим. Ще декілька сіл, назви яких пов’язані з першим травня, одержали назви Вишневе, Причорноморське, Болгарка, Молдованка, Гурівське.

Від 4-х до 18-ти годин без світла цієї зими – такі сумні прогнози зробили експерти місії ООН із моніторингу дотримання прав людини в Україні.

234 ДТП за участі пішоходів трапилися в Одесі з початку цього року, внаслідок яких загинули 26 людей і більше двохсот осіб отримали травми різного ступеню тяжкості. Про правила безпечного поводження на дорозі, важливість використання флікерів у вечірній час – дивіться в нашому репортажі.

Обкрадав сусідів і розгулював селом із гранатою. В Одеському районі затримали злодія-рецидивіста.

В Одеській області до 8-ми з половиною років позбавлення волі засудили чоловіка, який на чужому автомобілі на смерть збив пішохода. Аварія сталася в Білгороді-Дністровському. Правоохоронців і медиків викликали перехожі, які виявили на дорозі літнього пішохода. Чоловіка госпіталізували, але за кілька годин він помер у лікарні.

Вона сучасна кіно-режисерка з унікальною і миттєво впізнаваною манерою та уособлення українського інтелектуального кіно. До річниці від дня народження відомої майстриня Одеської кіностудії – Кіри Муратової відкрили експозицію робочого кабінету екранізаторки.

Вирощував коноплі та виготовляв зілля - на Одещині викрили наркоаграрія. У чоловіка вилучили майже сотню кущів нарковмісних рослин і півкілограма готового канабісу.

Поножовщина через ревнощі - в Одесі затримали жінку, яка ледь не вбила 20-річну знайому свого цивільного чоловіка. Фігурантці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Навчання онлайн чи традиційно очне, змішана та гібридна форма освіти: сьогоднішні навчальні заклади пропонують різні формати здобуття знань. Який з них є найоптимальнішим, як мотивувати до навчання та які напрямки користуються зараз найбільшою популярністю в ефірі телеканалу Град розповіла Тетяна Отрадська директор Одеського коледжу комп'ютерних технологій «Сервер»

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі