Новини Одеси 11.09.2024

Головні новини Одеси за 11 вересня 2024 року

Споживчі ціни у серпні 2024 року порівняно з аналогічним місяцем попереднього року зросли на 7,5%. У липні цей показник був 5,4% - повідомили в Державній службі статистики.

Рекордна кількість вакансій за весь час війни спостерігалася в серпні, Одеська область – серед лідерів регіонів, де роботодавці готові запропонувати найбільше робочих місць.

У Мінсоцполітики повідомили про розробку проєкту, який спростить обрахунок пенсій. Замість численних надбавок, нова система базуватиметься на двох критеріях: кількості років стажу та сумі внесків. Про що йде мова та як це практично вплине на матеріальне забезпечення пенсіонерів, розповів київський експерт Сергій Коробкін.

Його називали Гомером кіно, батьком українського кінематографу. 130 років з дня народження Олександра Довженко відзначають поціновувачі його таланту. А починав митець свій шлях режисера саме в Одесі, у нашому місті він створив три фільми. До ювілею Олександра Довженка у золотому залі Одеського літературного музею відкрилася виставка «Я - України син»

Сів п'яним за кермо і спровокував смертельну ДТП. 10 років позбавлення волі загрожує жителю Білгород-Дністровського району. Його автомобіль виїхав на зустрічну смугу і протаранив мотоцикл.

Безпечна подорож до Придністров'я за 8 тисяч доларів. Правоохоронці затримали одесита та ізмаїльчанина, які організували незаконний бізнес і заробляли на ухильниках.

Війна триває, і її наслідки ми бачимо скрізь. Руйнування будинків та людських душ, фізичні травми. Воїни, які повернулися з фронту з пораненнями, потребують реабілітації. Одним з її видів є спортивна стрільба. Організатори розповідають, що такі заходи не просто об’єднують захисників у дружній колектив з максимальною моральною підтримкою один одного, а й піднімають дух воїнів, які через травми не можуть більше обороняти Україну від ворога. Про спортивну стрільбу як засіб реабілітації – в репортажі наших колег з телерадіостудії міністерства оборони «Бриз»

18 степових бабаків щойно оселилися у Тарутинському степу. Це вже друга група цих степових тварин, яких екологи випустили в дику природу, щоб створити процвітаючу популяцію виду в цьому регіоні.

В Одеському зоопарку до зими нове житло отримали зелені павичі, рідкісні птахи, що мешкають у природі в Південно-Східній Азії. І будинок в Одесі, завдяки меценатам, ці яскраво забарвлені пернаті також отримали в азійському стилі – у вигляді дракону, що виходить зі скелі.

У Мінагрополітики затвердили зміни до Вимог безпечності та якості молока і молочних продуктів. Документом передбачається удосконалення заходів щодо виробництва та обігу молока й молочних продуктів, відповідно до європейського законодавства.

Розпочався навчальний рік. Діти більше часу проводять з підручниками та зошитами, але, як і під час канікул, часто не можуть відірватися від екранів смартфонів. А це – навантаження на зір – нагадують лікарі. І радять, як захистити один з найважливіших органів сприйняття у насичений навчальний період.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі