Новини Одеси 05.09.2024

Головні новини Одеси за 5 вересня 2024 року

Стрілянина в Аркадії - поліцейські затримали буйного пасажира, який влаштував розбірки з водієм таксі.

В Одесі судитимуть чоловіка, який побив і пограбував літню жінку. Від жорстоких побоїв пенсіонерка померла у лікарні. А зловмисника затримали в іншому місті, куди він втік у надії сховатися й уникнути покарання.

На швидкості маневрував на мокрій дорозі та не впорався з керуванням. На трасі Київ - Одеса внаслідок лобового зіткнення постраждали 2 людини.

В Одесі пройшла буря, яка принесла - зливу, сильний вітер та річки на дорогах. Підтоплені будинки і повалені дерева. За добу у місті випало майже 70% від місячної норми опадів.

Нічна злива зупинила рух багатьма вулицями: неможливо було проїхати по Балківській, Приморській, Чорноморського Козацтва, Отамана Головатого, Щоголєва, Одарія, частині Французького бульвару, Середньофонтанській, проспекту Небесної Сотні.

Злива традиційно зупинила роботу 20-го трамваю, який одесити називають камишовим. За його маршрутом пасажирів перевозив автобус. Восьмий тролейбус курсував по частині свого звичайного маршруту. Заважали руху транспорту дерева та великі гілки, які падали на дороги.

Виявлено підтоплення 10-ти укриттів і технологічних приміщень трьох фонтанів. Фахівці КП «Сервісний центр» проводять відкачування води, демонтаж насосів та обладнання, займаються ремонтними роботами. В той же час енергетики ДТЕК Одеські електромережі ліквідовують наслідки негоди на Одещині. Найбільше постраждав Одеський та Білгород-Дністровський райони.

День благодійництва — міжнародне свято, яке відзначається щорічно 5-го вересня. Науковці вважають, одна з головних причин благодійності полягає в тому, що люди за своєю природою альтруїстичні, ними рухає бажання допомогти іншим. У центрі «ЯМаріуполь. Одеса» намагаються допомогти переселенцям з Азовського узбережжя в різний спосіб, особливу увагу приділяють дітям. Яскравою ініціативою влітку стала «Академія майбутнього першокласника», в якій маленькі маріупольці в Одесі мали змогу підготуватися до школи безкоштовно.

Вчаться не лише дітлахи. У Водолазній школі ВМС постійно проходить підготовка фахівців не тільки для вітчизняного флоту, а й для інших силових та спеціальних структур, які залучені до сил оборони. Майже щодня курсанти школи відпрацьовують різноманітні практичні заняття. На одному з таких побувала знімальна група Телерадіостудії Міністерства оборони України Бриз.

Що необхідно пам’ятати учасникам дорожнього руху під час відключення світла й непрацюючих світлофорах? Патрульні закликають городян бути уважними. Водіям слід знизити швидкість перед перехрестями, стежити за дорожніми знаками та не забувати про увімкнені фари. Пішоходам рекомендовано на одязі мати світло-відбивні елементи.

Ціни на продукти харчування, чого очікувати восени? Через проблеми з енергетикою, кліматичні чинники, пов'язані зі спекою, а також зростання акцизів - українцям слід готуватися до здорожчання продуктів харчування, хоча й не відразу і не на всі позиції. Прогнозом можливої динаміки поділилися з кореспондентами Граду експертка аналітичного центру у сфері економічного регулювання Наталія Герасименко.

Сховали в холодильнику понад 100 тис. доларів. На Одещині припинили спробу незаконного вивезення валюти. Водія та пасажира рейсового автобуса затримали.

Інклюзивна освіта – це навчання дітей, які мають особливі потреби, у загально-освітніх закладах разом з усіма Учнями. З часом таких дітей стає більше, а процес навчання позитивно впливає на індивідуальні особливості дитини, впевнена директор одного з одеських інклюзивно-ресурсних центрів Світлана Герега. Як визначити батькам, що краще для їхньої дитини з особливими освітніми потребами: інклюзивний клас у звичайній школі або все ж навчання у корекційному закладі, рекомендації спеціаліста далі у випуску.

Зараз існує тенденція, коли спочатку діти з особливими освітніми потребами йдуть до корекційного закладу, навчаються там 2-4 роки, і далі успішно продовжують навчання в інклюзивних класах, розповідають спеціалісти інклюзивно-ресурсних центрів.

Сильні зливи та опади, які перевищили місячну норму вересня - на самому його початку. Та всьому виною вплив циклону з акваторії Чорного моря, який і спричинив негоду по всій території Одещини. У найближчий час середня температура повітря залишатиметься на кілька градусів нижчою за попередні дні, повідомляють синоптики гідромет-центру Чорного та Азовського морів. А вночі та вранці 6 вересня очікується гроза.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі