Новини Одеси 13.08.2024

Головні новини Одеси за 13 серпня 2024 року

Троє людей постраждали внаслідок ДТП, що сталася на автодорозі Одеса – Південний. Літній водій Деу під час повороту не пропустив зустрічний автомобіль.

А у Приморському районі Одеси зіткнулися легковик і мотоцикл - водія байка з травмами ушпиталили до лікарні.

Одещина і зокрема місто Одеса є лідером у справі надання соціальних та інформаційних послуг ветеранам - повідомила віце-премʼєр міністр України Ірина Верещук. Це стосується хабу ветеран та інших структур, а також одеського ЦНАПу, де діє єдине вікно і ветерани можуть отримати необхідні документи та інформацію в найкоротші строки.

Пекарі балансують на межі виживання: працюють "в нуль" або зі збитками. Головна причина - стрімке зростання цін на борошно, а ще підвищення вартості електроенергії, логістики та пакувальних матеріалів. Аналітики передбачають, що виробники змушені будуть підвищити ціни на 10-20%, аби вижити. Своїми прогнозами поділився президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко.

А от оптові ціни на малину різко обвалилися, впавши майже на третину за кілька днів. Причиною стало раннє дозрівання врожаю та збільшення пропозиції на ринку, що викликало невдоволення серед фермерів.

Пияцтво і наркозалежність залишаються одними з головних проблем українського суспільства. До повномасштабного вторгнення загальна кількість українців, які вживали наркотики, за різними оцінками, становила понад 1 мільйон людей. І за даними ВООЗ наша країна посідала чи не перше місце у світі за рівнем дитячого алкоголізму. Воєнні дії значно не усугубили ситуацію, вважають лікарі. Тим не менш, проблеми треба вирішувати.

Поширення наркотиків серед неповнолітніх викликає особливу тривогу: у світі 60% хлопчиків та 20% дівчаток у 14-17 років хоча б раз пробували наркотичні речовини. Саме тому дуже важливо вміти помічати і розрізняти ранні ознаки вживання наркотиків, коли проблема ще не набула хронічного характеру й значно легше піддається корекції. На цьому наголошують лікарі.

Від закруток до оновлення гардеробу. З чим асоціюється закінчення літа та про підготовку до осені в умовах війни, розповіли мешканці Одеси у нашому матеріалі далі.

В Одесі викрили нарко-торговку. Жінку затримали в поштовому відділенні під час отримання посилки з метадоном.

А під Одесою утворився кримінальний сімейний підряд. Батько із 16-річним сином пограбували кіоск на декілька десятків тисяч гривень. Тепер обом загрожує тривалий тюремний термін.

Викрав автівку і поїхав кататися - на Одещині затримали п'яного любителя гострих відчуттів.

Вони - представники найсучаснішої професії у Збройних силах України. Підрозділи, які складаються з операторів дронів та інших військовослужбовців, які обслуговують БПЛА, нині створюються у всіх видах і родах військ. Герої сюжету наших колег військових кореспондентів Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз – морські піхотинці, які вправно оволодівають усіма таємницями цієї професії й активно знищують техніку, озброєння та живу силу противника.

За незаконне зберігання зброї судитимуть мешканця Одеської області, який знайшов бойову гранату і вирішив залишити її собі. Чоловікові загрожує до 7ми років позбавлення волі.

"Життя без зупинок". В Одесі відкрилася виставка юних художників з Херсона. Експозиція представляє 45 робіт учнів місцевої школи мистецтв, які через війну опинилися у різних куточках України та світу. Проєкт, що стартував в Херсоні, вже побував у Києві та Миколаєві, а нині експонується в арт-просторі однієї з Одеських дитячих бібліотек.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі