НОВИНИ ГРАД » Новини » Ціни на хліб в Україні можуть зрости на 20%
Цены на хлеб в Украине могут вырасти на 20%
Читати grad.ua у  

Ціни на хлібобулочні вироби можуть зрости. Пекарська галузь переживає певне економічне навантаження. За словами експертів, незважаючи на хороші показники поточного врожаю, здешевлення очікувати не слід. Ще в травні пекарі заявляли про необхідність перегляду цін в межах до 30%в. Про нинішні тенденції на ринку хлібобулочних виробів розповів президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко.

Основне це різке здорожчання борошна і на жаль те підвищення, яке відбулося протягом місяця воно не компенсувало ті витрати, які пекарі несуть подорожчання відбулося в межах 5-10% і на жаль констатуємо, що галузь закінчила червень і липень місяць або спрацювали в ноль, або мають суттєві збитки.

На ринкові ціни впливають комплекснні чинники, але основним є здорожчання борошна.

На сьогоднішній день ситуація з борошном не покращується. На жаль, ми констатуємо, що воно зростає в ціні і на сьогоднішній день фактично ціна вищий готунок вже досягає 15 тисяч. 

Сьогодні для пекарського ринку постає питання – компенсації збитків і напрямок до якогось мінімального рівня рентабельності, щоб можна було випікати хліб, платити податки та розраховуватися з усіма платежами, говорить експерт.

Хлебники змушені знов переглядати ціни на свої сорти. Я думаю, що в межах 10-20% така необхідність, на жаль, буде. І на сьогодні тільки такий змушений крок дозволить пекарям втриматися на плаву і забезпечити виконання замовлень і торгівлі, і забезпечувати наше ЗСУ хлібом.

Юрій Дученко також прокоментував питання щодо можливого здорожчання, як його називають, «соціальних сортів хліба». 

Такого питання і розуміння як соціальний хліб немає. Хліба простої рецептури, тобто там де борошно, вода, сіль, олія. Ці хліба якраз на жаль у своїй собівартості мають найбільше складава - це борошно, яке дорожчає. І хлібники будуть намагатися збалансувати свій асортимент для того, щоб мінімально на ці сорти, які популярні, це «Хліб український», «Батон», «Пшеничний», щоб на ці сорти мінімально підняти ціни

Крім показника вартості борошна на здорожчання хлібобулочних виробів впливатимуть також підвищення ціни на електроенергію, логістику та пакувальні матеріали.


Схожі новини

Коментарі