Новини Одеси 06.07.2024

Головні новини Одеси за 6 липня 2024 року

Веселий дитячий сміх від душі, захоплюючі ігри за участю чотирилапих друзів та навіть перші уроки навичок дресирування. Саме така атмосфера цікавого заходу, який організували та провели для дітей з Маріуполя в однойменному громадському центрі в Одесі. Позитивний вплив дресированих та налаштованих дружньо до людей тварин відчули і кореспонденти Граду.

Під час занять з каністерапії у Центрі «Я Маріуполь. Одеса» задоволення від спілкування із кумедними «вухастиками» отримали й батьки юних учасників заходу. А дітлахам вдалося побороти страх перед чотирилапими.

Минулого тижня завершилася основна сесія мульти-тесту для вступників 2024 року. Додаткова ще попереду. Про перші результати та висновки з цієї сесії нам розповів директор обласного центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов.

Наша реальність нині - нерозривно пов’язана з генераторами: вони стають у нагоді і виручають під час блекаутів, однак з ними виникають і проблемні питання, зокрема рівень шуму. Куди звернутися, якщо заважає звук генератора? Як включити до переліку послуг встановлення генератора на прибудинковій території? На ці та інші питання в ефірі телеканалу Град відповідає адвокат Юрій Голосов.

З початку липня українських пенсіонерів очікують чергові зміни в нарахуванні та виплаті пенсій. Одні з них скоріш за все порадують громадян, інші можуть завдати клопоту. Про те, хто отримає додаткові гроші і як можна врахувати до страхового стажу роботу за кордоном, нам розповіла заступник директора Пенсійного фонду в Одеській області Тетяна Яворська.

Його завдання – готувати військовослужбовців до бойової роботи. Олександр – кадровий військовий з бойовим досвідом, який нині передає набуті знання українським захисникам у бригадах тероборони. У спец репортажі наших колег з Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз історія одного з інструкторів Збройних сил України.

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі