Новини Одеси 02.07.2024

Головні новини Одеси за 2 липня 2024 року

Російські військові знову обстріляли Херсонську область.  Загинула жінка, семеро мирних жителів поранені. Серед постраждалих - співробітники комунальних служб міста. Пошкоджено медичний та навчальний заклади, знищено 50 гектарів урожаю пшениці - повідомили у військовій адміністрації.

Розвідували локації систем ППО та встановлювали камери на території морського порту. В Одесі затримали двох військових та їхню помічницю - учасників агентурної групи ФСБ.

В Одеській області викрили сержанта, який за гроші перевів військового з "нуля" на тилову службу. Фігуранту загрожує до 7-ми років позбавлення волі.

Процедура перетину державного кордону для людей з дітьми зараз простіша, ніж до повномасштабного вторгнення. Мова йде про неповнолітніх, які виїжджають з одним з батьків, або з родичами. Оформляти довіреність тепер не треба, але необхідно пред’явити документи, які засвідчують родинні зв’язки, наприклад, бабусі та онука.
 
Про інші особливості перетину кордону ми розповімо в наших наступних випусках.

Одеса торік переживала кульмінацію екологічної катастрофи. Після підриву греблі Каховської ГЕС – у море потрапила величезна кількість прісної води та шкідливих речовин. У результаті – постраждала місцева флора та фауна, а вчені робили невтішні прогнози щодо подальшого стану морського довкілля. Як змінилася ситуація натепер? – нашим колегам розповіли гідробіологи.

Влітку ризик харчових отруєнь значно зростає, про це регулярно нагадують медики. Про найпоширеніші продукти, які можуть спричинити інтоксикацію організму, що робити при перших симптомах, та як відновити організм після, розповіла нашим кореспондентам лікар-педіатр Вікторія Любецька.

У липні на українців чекають помітні зміни у різних сферах життя. Стосуватимуться вони як тарифів на електроенергію, перерахунку субсидій, підвищення пенсій для певної категорії громадян та навіть кримінальну відповідальність за контрабанду.

Щонайменше сорок мільярдів гривень заборгувало населення за послуги житлово-комунального господарства. І ця сума продовжує зростати. Яким чином правильно погасити борг і чи стане у нагоді його реструктуризація? Що робити, якщо якась з послуг не надається по факту? Як оскаржити заборгованість за послуги ЖКГ? Рекомендації в ефірі телеканалу Град - від адвоката Юрія Голосова.
 
Париж готується прийняти Олімпійські ігри-2024 з 26 липня по 11 серпня. Наразі відомо, що з Одещини на Олімпіаду поїдуть 4 атлетки: майстриня стендової стрільби Ірина Маловічко, тенісистка Даяна Ястремська, шаблістки Олена Кравацька та Аліна Комащук. Останні дні перед світовим змаганням Олена Кравацька тренується в Одесі. І з нею вдалося зустрітися нашій знімальній групі.

Під Одесою підліток потайки взяв батьківське авто і поїхав кататися. Не маючи водійського досвіду, він не впорався з керуванням - унаслідок чого машина з'їхала з дороги і збила пенсіонера на велосипеді.

В Одесі затримали 22-х річного хлопця, який продавав канабіс і марихуану. Фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі.

Вони вчяться працювати на комп’ютері, вивчають іноземну мову, грають у шахи, займаються фізкультурою, малюють і, звісно, співають. Вони – це студенти університету третього віку. І неважливо, скільки їм років, бо вік – це поняття відносне, особливо, якщо є бажання опановувати нові види діяльності та знання. Наша знімальна група побувала на репетиції вокальної студії університету третього віку.

В цьому навчальному році університет третього віку Хаджибейського терцентру випустив близько 175-ти студентів. На відміну від звичайних ВИШів, залишитися на другий рік – зовсім не означає, що кульгає успішність.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі