НОВИНИ ГРАД » Новини » СБУ знешкодила агентурну групу ФСБ, яка діяла в Одесі

СБУ знешкодила агентурну групу ФСБ, яка діяла в Одесі

СБУ обезвредила действующую в Одессе агентурную группу ФСБ
Читати grad.ua у  

До складу ворожого осередку входило двоє військових та їхня спільниця. За завданням російської спецслужби фігуранти розвідували локації систем ППО, які обороняють Одесу. Повідомляє Управління СБ України в Одеській області.

Щоб встановити відповідні координати, агенти систематично об’їжджали обласний центр та його прилеглі території. У разі виявлення «потрібних» об’єктів – приховано фотографували їх та позначали відповідні геолокації на гугл-картах. Ще одним завданням ворожої групи було замасковане встановлення бездротових магнітних камер на території морського порту Одеси.

Для конспірації ворожі агенти використовували послуги таксі, а їхня спільниця маскувала зовнішність, постійно змінюючи перуки. СБУ затримала резидента агентурної групи ФСБ та його спільника, коли вони фотографували військовий об’єкт. Ще одного учасника ворожого осередку – місцеву жительку, затримали в її власному помешканні після того як вона зробила дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони, які вони окремо придбали та користувались винятково для комунікації з ФСБ. Слідчі повідомили фігурантам про підозру у державній зраді, вчиненій організованою групою в умовах воєнного стану. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: