Новини Одеси 12.06.2024

Головні новини Одеси за 12 червня 2024 року

Вночі над Україною збили п'ять ворожих ракет, зокрема Кинджал і 24 дрони камікадзе. Протиповітряна оборона працювала в Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Вінницькій областях.

Прикордонники Одеського загону FPV-дроном знищили російський розвідувальний БПЛА . Безпілотник намагався здійснити розвідку місцевості на Півдні.

Медики швидкої допомоги провели прес-конференцію і розповіли про ситуацію, яка склалася в службі екстреної допомоги. Мова йде про те, що питання з отриманням бронювання працівників швидкої - не вирішене. І якщо воно не буде врегульоване належним чином, то незабаром приїжджати за викликом на лінію 103 буде просто нікому.

Зараз ситуація з постачанням електрики в Україні трохи стабілізувалася, але це – тимчасово. Наприкінці червня Україну чекають більш масштабні відключення електрики – говорить столичний експерт Юрій Корольчук. Це пов’язано з необхідністю проведення масштабних ремонтних робіт на одній з АЕС. В зоні відключень буде і Одеська область. Крім того, ворог не припиняє подальших спроб знищення наших об’єктів енергетичної інфраструктури.

Схоже, що дощі та грози не хочуть залишати Одеську область. Посилення вітру в найближчі дня - також не виключено. Тому краще не ходити під деревами і не купатися в морі, бо мінна небезпека під час шторму – підвищена.

У Пересипському районі гасили велику пожежу на підприємстві - горів швейний цех. Співробітників евакуювали, ніхто з них не постраждав.

В Одеській області 17-річний юнак напав із ножем на двох підлітків. Сутичка закінчилася фатально - 15-річний хлопчик помер від великої крововтрати. Трагедія сталася в Подільському районі на зупинці транспорту.

Доведено, що регулярна фізична активність запобігає виникненню багатьох захворювань. Зокрема це стосується серцево-судинних хвороб, крім того фізичні навантаження поліпшують самопочуття і настрій. Біг, як один із видів фізичної активності, є простим та ефективним, він допомагає підтримувати тіло у формі, позбавитися зайвої ваги. І саме на початку літа відзначається всесвітній день бігу. Як правильно бігати, щоб не нашкодити здоров’ю, для кого корисний, а кому він взагалі протипоказаний, - ми запитали у лікаря, ортопеда-травматолога.

Літо – час підвищеної активності. Серед літніх травм лікарі відзначають ті, які люди отримують в результаті падіння з мотоциклів, мопедів, велосипедів, а також з дерев під час збору врожаю. Фахівці дають рекомендації, як вберегтися від такого травмування.

74 одесити захворіли на гострі кишкові інфекції за останній тиждень, переважна більшість з них – діти до 17-ти років – повідомляють в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Рівень підроблених гривневих банкнот в Україні майже у вісім разів нижче, ніж європейської валюти у країнах евросоюзу – повідомляють у Нацбанку. За роки повномасштабної війни показник фальшивок не збільшився.

З 1-го вересня 2024 року максимальна наповнюваність початкових класів державних і комунальних закладів загальної середньої освіти може становити не більше ніж 24 учні – повідомляють в міністерстві освіти та науки. Ця норма поширюється на всі перші класи, які навчатимуться в очному або змішаному форматах.

Навіть океан не є перешкодою для зміцнення культурних зав’язків і роботи над спільними проектами. Одеський театр опери та балету співпрацює з митцями різних країн світу, серед них – і Японія.

І повернемося до питання – бігати чи не бігати. Чи є в розкладу дня мешканців Одеси час для бігу чи інших активностей? Про це наші кореспонденти цікавилися у городян в парку, який є чудовим місцем не тільки для прогулянок на свіжому повітрі, а й для фізичних вправ.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі