НОВИНИ ГРАД » Новини компаній » Які бувають об'єктиви і для чого вони потрібні

Які бувають об'єктиви і для чого вони потрібні

Читати grad.ua у  

Фотоапарати зі знімним об'єктивом дозволяє підлаштовуватися під різні сценарії експлуатації та вирішують будь-які креативні завдання.

Залежно від фокусної відстані виділяють категорії об'єктивів:

  1. "Фікси". З незмінною фокусною відстанню. Вони не дозволяють наближати та віддаляти кадри. Для зміни кадрування та кута огляду доводиться відходити від об'єктів або підходити до них. Плюси таких моделей у великій світлосилі.
  2. "Зуми". Зі змінними параметрами фокусної відстані. Дозволяють робити зовсім різні знімки, не зрушуючи з місця. Дистанціювання залежить від діапазону ФР. Наприклад, все це має довгофокусний об'єктив Canon RF 70-200 мм.

Також оптичні системи класифікують за призначенням. Кожен різновид заточений під зйомки в темряві, роботи з дуже дрібними або, навпаки, масштабними об'єктами. А також для фото та відео зі спецефектами, фотографування об'єктів, що рухаються, без розмиття. Загалом, вибрати є з чого.

Ширококутні об'єктиви

Ширококутники - улюбленці профі фотографів під час зйомки пейзажів, архітектурних об'єктів, репортажів з місця подій. Також «ширики» підходять для інтер'єрних та портретних зйомок. Щоправда, для портретів на ширококутний об'єктив Canon чи іншого бренду важливо тонко контролювати ракурс та дистанцію між оптикою та об'єктом. Інакше будуть спотворення пропорції тіла.

Надширококутні об'єктиви

Надширики — різновид ширококутників із ще більшим оглядом та додатковими можливостями зйомки. Вони знімають без спотворення, передають форми та розміри предметів без аберацій. Для інтер'єрної зйомки – саме те.

Довгофокусні об'єктиви

Фішка телевізорів – велике наближення. Вони можуть зняти об'єкт за десятки метрів так, наче відстань до нього мінімальна. Зручно використовувати "довгофокусники" для зйомки дикої природи, спортивних заходів.

Портретні об'єктиви

У портретників зазвичай фокусна відстань від 50 мм. Основні переваги таких рішень:

Макрооб'єктиви

Макро-оптика створена для зйомки максимально наближених об'єктів. Конструкція дозволяє фотографувати на мінімальній відстані без шкоди фокусу.

Асортимент об'єктивів вражає різноманітністю. Чи можливо випробувати всі типи навіть за багаторічну кар'єру мульти профільного фотографа.




Схожі новини

Коментарі