НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Одеський спортсмен завоював 24-у медаль на міжнародних турнірах

Одеський спортсмен завоював 24-у медаль на міжнародних турнірах

Одесский спортсмен завоевал 24-ю медаль на международных турнирах
Читати grad.ua у  

З 5 до 7 вересня у Таллінні, столиці Естонії, відбувся чемпіонат Європи з дзюдо серед юніорів до 21 року. Участь у змаганнях взяли понад 370 спортсменів із 39 країн Європи. Збірна України була представлена 17 дзюдоїстами.

Так, 19-річний Ігор Цуркан завоював бронзову медаль в категорії «до 81 кг», це його друга нагорода на юніорському Євро – в минулому році він став срібним призером. Його 15-річна сестра Іларія Цуркан в категорії «до 63 кг» посіла 7-е місце. Повідомляє пресслужба відділення НОК України в Одеській області.

В категорії «до 81 кг» Ігор Цуркан переміг словенця Юре Стулара, турка Арі Еміра Селіма, свого напарника по збірній України Станіслава Корчемлюка, а в півфіналі поступився майбутньому чемпіону Айрату Шукурову із Азербайджану. У поєдинку за бронзу з Джошуа Де Ланге із Нідерландів, Ігор здобув одну з найважчих перемог в кар’єрі, ця сутичка стала найдовшою з переможних на міжнародній арені – 6 хвилин 44 секунди. Для виявлення володаря бронзи знадобився додатковий час, який тривав 2 хвилини 44 секунди.

Ігор Цуркан завоював вже 24 медалі на міжнародних змаганнях

Ігор Цуркан завоював вже 24 медалі на міжнародних змаганнях (не нижче Кубка Європи): чемпіонат світу серед кадетів – 1 (0-0-1), чемпіонат Європи серед кадетів/юніорів – 3 (1-1-1), етапи Кубку Європи серед кадетів/юніорів – 20 (11-4-5), зокрема цього року, не рахуючи нинішнього Євро: на етапах юнірського Кубку Європи – 7 медалей (5-1-1).

Зазначається, що цього року, з 2 по 6 жовтня також відбудеться чемпіонат світу серед юніорів в столиці Таджикистану Душанбе.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: