НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі шахраї продали квартиру за 38,5 тисяч доларів після смерті власниці

В Одесі шахраї продали квартиру за 38,5 тисяч доларів після смерті власниці

В Одессе мошенники продали квартиру за 38,5 тысячи долларов после смерти владелицы
Читати grad.ua у  

Правоохоронці викрили шахрайську схему продажу нерухомості в Одесі. За допомогою підроблених документів жінка продала квартиру померлих одеситів під виглядом їхньої спадкоємиці. Повідомили у Нацполіції Одещини.

Як розповіли правоохоронці, у 2019 році, після смерті власників однієї з квартир у житловому будинку на вулиці Торговій, аферистка разом з невстановленою наразі слідством особою вирішили незаконно заволодіти жилплощою. Спільники підробили договір купівлі-продажу вказаного житла, датований початком двохтисячних років, за яким донька господарів нібито набула права власності на нерухомість. Під виглядом спадкоємиці виступила зловмисниця з підробленими на її ім’я паспортом та карткою платника податків.

Набувши у протиправний спосіб право власності на чужу квартиру, зловмисниця виставила її на продаж на одній із популярних інтернет-платформ. На оголошення відгукнулась одеситка, якій правопорушниця представилась власницею житла, продемонструвавши підроблені документи. Введена в оману жінка за 38,5 тисяч доларів придбала квартиру та оселилася в ній.

Але через деякий час до оселі померлих батьків навідалась справжня донька, яка, виявивши у приміщенні незнайомку, звернулась до поліції. Під час слідчо-розшукових заходів правоохоронці встановили зловмисницю, яка за підробленими документами здійснила продаж квартири. Нею виявилася місцева мешканка. 

Слідча відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Христина Скочинська розповіла:

Слідчі поліції повідомили фігурантці про підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу Україні: за ч. 3 ст. 358 – у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством і який надає права, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, за ч. 4 ст. 358 – у використанні завідомо підробленого документа, а також за ч. 4 ст. 190 – у заволодінні чужим майном, шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах.

Наразі слідчі клопочуть про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та встановлюють співучасника злочину. Жінці загрожує до 12-ти років позбавлення волі із конфіскацією.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: