НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі колишнього держреєстратора викрили на махінаціях з нерухомістю

В Одесі колишнього держреєстратора викрили на махінаціях з нерухомістю

В Одесі колишнього держреєстратора викрили на махінаціях з нерухомістю
Читати grad.ua у  

В Одесі правоохоронці повідомили про підозру колишньому державному реєстратору, причетному до незаконного заволодіння нерухомим майном громади вартістю майже 5 млн гривень. Зловмисник відчужив мансарду триповерхового будинку у Приморському районі, що належала міській раді, здійснивши несанкціоновану зміну інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах.

Повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Як розповіли правоохоронці, чоловік, працюючи державним реєстратором прав на нерухоме майно в одному з комунальних підприємств, отримав від власника нежитлового приміщення площею 30,5 кв. м, розташованого на першому поверсі триповерхового будинку, пакет документів на перереєстрацію нерухомості, у якому було зазначено, що загальна площа приміщення майже 500 кв. м та складається вже з двох об’єктів – нежитлових приміщень першого поверху загальною площею майже 35 кв. м та мансарди, якою фактично є четвертий поверх, загальною площею понад 460 кв. м.

Не зупинивши розгляд заяви, діючи всупереч вимогам законодавства щодо процедури державної реєстрації прав на нерухоме майно, зловмисник вніс несанкціоновані зміни в автоматизовану систему Державного реєстру, чим збільшив загальну площу приміщення першого поверху з 30,5 кв. м. майже до 500 кв. м.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду.

За скоєне йому загрожує до 6 років позбавлення волі. До речі, чоловік вже був судимий за скоєння аналогічного злочину.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: