НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » На Одещині посадовці допомагали призовникам перетинати кордон за допомогою «посвідчень моряків»

На Одещині посадовці допомагали призовникам перетинати кордон за допомогою «посвідчень моряків»

На Одещині ліквідували «схему» незаконного виїзду за кордон чоловіків
Читати grad.ua у  

Двох посадовців, які організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон, затримали оперативники Ізмаїльського прикордонного загону спільно зі співробітниками СБУ та Нацполіції. Повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Посадові особи державної кваліфікаційної комісії з підтвердження кваліфікації судноводія торгівельного судна пропонували своїм «клієнтам» виїхати за межі України під виглядом членів екіпажів торгівельних суден. З цією метою вони здійснювали видачу морських документів, уникаючи обов’язкових процедур складання іспитів.

Вартість «послуг» була різною, в залежності від стажу та первинних умінь у морській справі та коливалась від 700 до 1 200 доларів. Незаконний бізнес допоміг фігурантам злочину збагатитись майже на 2 млн у гривневому еквіваленті. Затримували ділків на гарячому, під час отримання чергового незаконного «траншу».

Чиновникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: