НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині розкрили нову схему виїзду за кордон ухилянтів

На Одещині розкрили нову схему виїзду за кордон ухилянтів

На Одещині розкрили нову схему виїзду за кордон ухилянтів
Читати grad.ua у  

Служба безпеки заблокувала черговий канал втечі «ухилянтів» за кордон. За цією схемою, зловмисники пропонували потенційним призовникам виїхати за межі України «за станом здоров’я» або під виглядом моряків іноземних суден.

СБУ заблокувала  канал втечі «ухилянтів» за кордонУ середньому вартість «квитка» становила від 5 тисяч  доларів  залежно від регіону проживання і терміновості виїзду.

СБУ заблокувала  канал втечі «ухилянтів» за кордон_1Для цього зловмисники самостійно виготовляли фальшиві документи про непридатність до військової служби, тимчасові посвідчення військовозобов’язаних, висновки медико-соціальної експертної комісії про інвалідність.

СБУ заблокувала  канал втечі «ухилянтів» за кордон_2Крім того, вони використовували власні зв’язки в Державній службі морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України для оформлення посвідчень особи моряка без присутності громадян, а також підроблених медичних та кваліфікаційних документів моряків.

Обох організаторів «трафіку» затримали під час отримання грошей від чергового втікача.

СБУ заблокувала  канал втечі «ухилянтів» за кордон_4Під час обшуків у фігурантів виявили комп’ютерну техніку і документацію із доказами злочинних дій, печатки та штампи державних установ, а також готівку, одержану злочинним шляхом.

СБУ заблокувала  канал втечі «ухилянтів» за кордон_5Триває слідство. Правоохоронці також перевіряють причетність до протиправної діяльності посадових осіб держустанов.

СБУ заблокувала  канал втечі «ухилянтів» за кордон_6


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: