НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » На Одещині затримали підозрюваних у крадіжках дизпалива на залізниці

На Одещині затримали підозрюваних у крадіжках дизпалива на залізниці

На Одещині затримали підозрюваних у крадіжках дизпалива на залізниці
Читати grad.ua у  

Майже пів року знадобилося правоохоронцям для того, щоб викрити учасників оборудки до якої входили мешканці Болградського району та діючі працівники одного з локомотивних депо регіональній філії «Одеська залізниця».

Слідчі діїПрацівники тепловозів вносили неправдиві відомості до маршрутних листів, у яких завищували об’єми виконаних маневрових робіт і показники витрачання дизеля. Різницю вони, пошкоджуючи обладнання та втручаючись у роботу паливної системи тепловозів, зливали у каністри, які на маршруті слідування їм передавали спільники, і скидали їм для подальшої реалізації.

Слідчі дії_1Усі учасники злочинної схеми мали чітко розподілені ролі. Хтось займався транспортуванням порожніх ємностей та іншого устаткування для зливання пального з паливної системи тепловозів, хтось – безпосереднім зливом горючого, хтось – збиранням ємностей з викраденим пальним, скинутих з залізничного транспорту, та їх транспортуванням до місця зберігання, хтось – візуальним спостереженням за навколишньою обстановкою перед вчиненням злочинів і в момент їх скоєння, хтось – збутом викраденого та розподілом отриманих коштів між учасниками злочинної групи.

Вилучені грошіЛише за одну ніч правопорушники викрадали до півтори тисячі літрів дизельного пального на загальну суму шістдесят тисяч гривень.

Дизельне пальнеПоліцейські вилучили дизпаливо, гроші, виручені за нього, контейнери з насосами, шлангами та іншими пристроями для перекачки дизеля, резервуари для пального, мобільні термінали, комп’ютерне обладнання, технічну документацію, чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності.

Дизельне пальне_2Підозрювані затримані, досудове розслідування кримінального провадження триває.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: