НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Українець намагався вивести за кордон колекцію монет

Українець намагався вивести за кордон колекцію монет

Читати grad.ua у  

В одного з пасажирів, громадянина України, під обшивкою дорожньої сумки з особистими речами було приховано понад 190 колекційних предметів з характерними ознаками, що можуть свідчити про їхню приналежність до культурних або історичних цінностей.

Зокрема, банкноти різних країн, монети радянських часів, французькі франки, викарбувані протягом 1920-1940-х років, румунські леї 1920-1930-х років, італійські монети, датовані 1919-1941 роками, англійські монети, викарбувані з 1890 по 1940-ті роки, грецькі монети, датовані 1882 роком. 
Філателістична частина колекції представлена добіркою марок із серії «Поштовий ріжок» - стандартних поштових марок Норвегії (випущених з 1872 року), а також добіркою поштових марок Швеції, Румунії, Німеччини, Греції та інших країн світу.

На момент перетину митного кордону України жодних дозвільних документів на переміщення вищевказаних предметів чоловік при собі не мав.

Відносно громадянина складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України.
Вартість та приналежність до культурних чи історичних цінностей тимчасово вилученої колекції визначить експертиза.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: