НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » В Одесі відкрили експозицію італійських та місцевих митців

В Одесі відкрили експозицію італійських та місцевих митців

В Одессе открыли экспозицию итальянских и местных художников
Читати grad.ua у  

На Думській площі в Одесі відкрили тимчасову експозицію спільного артпроєкту митців місцевих та Італії, зроблену з 33-х куль. В експозиції використані фрагменти знищеної техніки окупантів, їхньої зброї та осколків ракет.

Одеській міській голова Геннаді Труханов зазначив:

Останні 2 роки Михайло Рева досліджує предмети, що несуть у собі енергію війни, трансформуючи їх в нові метафоричні образи. Мовою візуального мистецтва він розповідає про злочини російської армії, використовуючи фрагменти знищеної техніки окупантів, зброї та осколків ракет, які ворог направляє для вбивства та руйнування цивільних об’єктів.

Композиція «ПРОЗРІННЯ» або «EPIPHANY» (3м, матеріал — сталь і мідь) представляє оправу для окулярів, у якій  33 отвори від куль. Частина куль зображена у вигляді квітів, адже коли вони розриваються в тілі людини, перетворюються на схожі за формою елементи.

Є і ще один сенс, закладений в роботі: це букви «ХВ», які утворюються скульптурою. Це не випадково, а є відсиланням до християнського «Христос Воскрес» як символу перемоги над смертю заради життя та любові.

Скульптура буде експонуватись під час Великодніх свят, а потім її представлять на Венеційському Бієнале.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: