НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Уряд дозволив демонтувати частину пам'ятників російським і радянським діячам
Уряд дозволив демонтувати частину пам'ятників російським і радянським діячам
Читати grad.ua у  

Кабмін дозволив демонтувати пам’ятники російському письменнику Олександру Пушкіну, більшовицькому ватажку Миколі Щорсу та іншим росіянам. Монументи вилучили з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення.

Про це повідомили у Міністерстві культури.

Т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв зазначив:

Триває звільнення українських міст та української культури від комуністичної, радянської та російсько-імперської нечисті. Місцева влада має остаточно очистити простір від маркерів антиукраїнської політики – демонтувати та перемістити пам’ятники.

Так, із реєстру вилучили пам’ятник Пушкіну на проспекті Берестейському, пам'ятник Щорсу на бульварі Шевченка, могилу генерала армії Ватутіна в Маріїнському парку, монітор «Железняков» по вулиці Електриків, пам'ятник екіпажу бронепоїзда «Таращанець» у сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською в Києві.

Крім того, були вилучені пам’ятники Пушкіну в Житомирі, Харкові та Одесі, князю Воронцову в Одесі, полководцю Суворову в Ізмаїлі, адміралу Ушакову в Херсоні, «Україна – визволителям» в Ужгороді, Меморіальний комплекс «Борцям революції» в Луганську.


Схожі новини

Коментарі