НОВИНИ ГРАД » Новини » Пам'ятники Пушкіну та Воронцову позбавлять охоронного статусу: їх можна буде демонтувати
Пам'ятники Пушкіну та Воронцову позбавлять охоронного статусу: їх можна буде демонтувати
Читати grad.ua у  

Міністерство культури та інформаційної політики України ініціює вилучення пам’ятників Пушкіну, Щорсу та іншим російським діячам з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення.

Про це повідомляє МКІП.

Так, пропонується вилучити з реєстру: пам’ятник Пушкіну на проспекті Берестейському, пам’ятник Щорсу на бульварі Т. Шевченка, могилу генерала армії Ватутіна в Маріїнському парку, монітор «Железняков» по вул. Електриків, пам’ятник екіпажу бронепоїзда «Таращанець» в сквері між вулицями Заслонова та Ялтинською у Києві.

Крім того, пам’ятники Пушкіну в Житомирі, Харкові та Одесі, князю Воронцову в Одесі, полководцю Суворову в Ізмаїлі, адміралу Ушакову в Херсоні, «Україна – визволителям» в Ужгороді, Меморіальний комплекс «Борцям революції» в Луганську.

У міністерстві зазначили, що це дасть змогу пришвидшити очищення публічного простору від маркерів комуністичного тоталітарного режиму та російської імперської політики. Наступний крок – за органами місцевого самоврядування. Саме вони мають прийняти остаточне рішення про демонтаж та переміщення об’єктів.


Схожі новини

Коментарі

  1. Пользователь SELENA N
    10 жовтня 2023 05:36
    Читать противно.
  2. Пользователь SELENA N
    10 жовтня 2023 01:05
    Придётся повторить, - Демонтируйте ваши мозги за ненадобностью.