НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » В Одеському оперному відбулася світова прем'єра опери «Катерина»
В Одеському оперному відбулася світова прем'єра опери «Катерина»
Читати grad.ua у  

Не зважаючи на війну, в Одеському оперному театрі 17-го вересня урочисто відкрили черговий Оксамитовий сезон. Цього року фестиваль розпочався із довгоочікуваної світової прем'єри – опери «Катерина», написаної спеціально для одеського театру українським композитором Олександром Родіним. Вистава, за словами його режисера-постановника Оксани Тараненко, містить у собі безліч унікальних моментів.

За задумом авторів вистави, на сцені змінюються пори року, співають відьми та русалки, танцює хор, звучать колядки, смерть грає на пилі, а артисти стрибають через купальські багаття, люблять і страждають так, що не співчувати їм глядач не може.

Режисер-постановник розповідає, що презентувати виставу публіці планували ще у грудні минулого року. Але завадила пандемія. Відкриття було перенесено на березень, але тут почалася війна. І ось тільки з третього разу прем'єра опери Катерина на сцені Одеського оперного таки відбулася.

Артисти та постановники «Катерини» сподіваються, що вимогливому одеському глядачеві нова українська опера сподобається. І водночас уже готуються до закордонних гастролей, щоб побачити виставу змогли і поціновувачі за межами України.


Схожі новини

Коментарі