НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » VII Міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері»
VII Міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері»
Читати grad.ua у  

В Одеському оперному йдуть останні репетиції – театр готується до довгоочікуваної світової прем'єри опери за поемою Тараса Шевченка «Катерина», яка відбудеться вже у вихідні.

Тема творчості Шевченка сьогодні актуальна, як ніколи, – наголосила на прес-конференції генеральна директорка театру Надія Бабіч.

Автор опери, український композитор Олександр Родін, згадує: спочатку не уявляв, як можна створити такий монументальний твір із невеликої поеми. Але потім до композитора прийшла ідея, яку і втілив.

Окрім самих творів Шевченка хотілося показати й українські народні традиції – так в опері з'явився хор. Він бере участь практично у всіх сценах і є фактично однією з головних дійових осіб.

Під час війни виникло багато технічних проблем – зокрема з костюмами. Їх, до початку повномасштабного вторгнення РФ, почали відшивати у Харкові, а дошивали вже в Одесі.

Ще одна складність виникла через те, що в перші дні війни багато артисток поїхали закордон, - розповідає режиссер-постановник Оксана Тараненко. Через це довелося трохи змінити виставу.

Незважаючи на всі перешкоди, які спершу поставила пандемія, а тепер війна, – спектакль нарешті побачить глядач. 17-го та 18-го вересня в Одеському оперному театрі відбудуться прем'єрні покази.

Прем'єра «Катерини» відкриє VII  Міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері».


Схожі новини

Коментарі